четвер, 28 жовтня 2010 17:58

"Прийшов час сильних!"

Автор: фото надане партією ”Сильна Україна”
  Сергій Тігіпко
Сергій Тігіпко

Найближчої неділі — регіональні вибори. На Черкащині з-поміж кандидатів на депутатські крісла у місцевих радах вирізняється команда партії "Сильна Україна" віце-прем'єра Сергія Тігіпка. Вона йде на вибори уперше і націлена на високі результати, зокрема й у нашому регіоні. Що пропонують виборцям однопартійці Сергія Тігіпка, він розповів в ексклюзивному інтерв'ю провідним ЗМІ області.


Сергію Леонідовичу, на вашу думку, яке значення для країни матимуть найближчі місцеві вибори? Дехто вважає їх не такими й важливими для держави.

— Я не говорив би, що місцеві вибори — малозначущі. Адже від їхнього результату залежить добробут кожної людини, тепло в школах, якість послуг у лікарнях, стан доріг та довкілля. Звісно, стратегічні цілі та завдання в усіх сферах життя визначаються на державному рівні. Але їхнє втілення на місцях — це завдання місцевої влади. Зрештою, не президент вирішує, скільки спортивних секцій потрібно місту, кому передати в управління міські тепломережі, як освітити вулиці чи відремонтувати дахи. Це компетенція місцевих органів влади. І в програмі реальних дій "Сильної України" на Черкащині ці пункти прописані. Тому ці вибори, я вважаю, переломний, вирішальний для країни час. Адже для того, щоб на місцевому рівні розпочалися зміни, до влади повинні прийти нові лідери.


З чим ідуть ваші партійці до місцевих рад Черкащини?

— На місцях необхідні люди, які готові взяти на себе відповідальність за проведення реформ. Таких і веде у владу "Сильна Україна". Зокрема на Черкащині від "Сильної України" балотується команда фахівців, які здатні ефективно працювати на розвиток регіону. До списку в обласну раду увійшли 25 кандидатів. Ще 18 балотуватимуться від "Сильної України" по мажоритарних округах. Загалом до районних та міських рад за списками партії висунули 184 кандидати та 188 по мажоритарних округах. Я впевнений у своїх однопартійцях, які йдуть у владу. І я прошу підтримати кандидатів від "Сильної України".


Чи є у вашої партії бачення, як вирішити екологічні проблеми Черкащини, спричинені забрудненням річки Рось, атмосферними викидами хімічних підприємств? Ця тема особливо актуальна для регіону.

— Екологія — це болюча тема для міст, де є великі промислові виробництва. І головне завдання тут — модернізація виробництва, відхід від застарілого обладнання та технологій. Кошти на переоснащення можна залучити від інвесторів. Загалом я переконаний, створення умов для інвестицій — це основне завдання місцевої влади. Влада повинна розробляти готові проекти, під які можна буде отримати кошти. Ще одне важливе питання для міст — збереження "зелених зон", які місцева влада норовить віддати під будівництво комерційної нерухомості. Я знаю, що у Черкасах тривалий час стояло питання про забудову території старовинного парку. І місцеві представники "Сильної України" зайняли в цьому питанні жорстку позицію та допомогли відстояти територію.


Для "Сильної України" ці вибори, можна сказати, бойове хрещення.

— Так, ми вперше йдемо на вибори. "Сильна Україна" — молода партія, яка впевнено розвивається. Півроку тому загалом по країні нас було всього 400. Зараз уже майже 100 тисяч. На Черкащині зареєстровані 52 партійні організації. Найчисленніші — у Черкасах, Умані, Жашківському та Корсунь-Шевченківському районах. Ми йдемо у владу, щоб працювати на благо тих, хто повірив у "Сильну Україну". Ми відродимо міста і села. Разом зробимо Україну розвиненою, успішною державою. Прийшов час сильних.

Зараз ви читаєте новину «"Прийшов час сильних!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі