четвер, 26 червня 2008 20:52

Препарат "Металізе" зменшив смертність від інфаркту

На Черкаській станції швидкої допомоги з березня використовують німецький препарат "Металізе". Під час інфаркту міокарда він розсмоктує тромб. Завдяки лікам смертність від інфарктів міокарда в місті зменшилася втричі. Вартість однієї капсули "Металізе" понад 8 тис. грн. Для пацієнтів ці ліки безкоштовні.

— Ми вперше маємо такий ефективний тромболітик. Він допомагає в перші три години. Бригада на виїзді робить хворому кардіограму й вирішує, чи треба колоти "Металізе". Тоді дзвонить до старшого лікаря, у якого ці ампули зберігаються. Препарат терміново доставляють, — розповідає головлікар Черкаської станції швидкої допомоги Людмила Хоменко, 57 років.

Медики за допомогою "Металізе" допомогли 12 інфарктникам. Аби не препарат — невідомо чим би все закінчилося для хворих. Запаси "Мелізе" на "швидкій" є.

— Інфаркт тепер дістає і молодих. Недавно 24-річний чоловік брав участь у пологах дружини. Переживав, злякався. Приїхав додому й стало зле. Викликав "швидку". Ми його врятували, — додає заступник головлікаря з медичної допомоги Наталя Хомченкова, 51 рік.

Зараз ви читаєте новину «Препарат "Металізе" зменшив смертність від інфаркту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі