Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2010 18:33

"Поясни йому, що Донбас порожняк не гонить"

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Голова Черкаської райдержадміністрації Євген Влізло (ліворуч) роздивляється  тимчасове посвідчення депутата міської ради
Голова Черкаської райдержадміністрації Євген Влізло (ліворуч) роздивляється тимчасове посвідчення депутата міської ради

На першу сесію 58 депутатів Черкаської міської ради зібралися у залі облради. Мер Сергій Одарич приходить за 20 хв. до початку. Сідає в першому ряду.

Через стіл від нього місце займає один із конкурентів на виборах, голова Черкаської райдержадміністрації "регіонал" Євген Влізло.

Голова міської виборчої комісії Микола Кудрявцев оголошує результати виборів.

— Це найпрофесійніший склад депутатів. У залі 100-відсоткова явка, — звертається до присутніх Сергій Одарич, 43 роки. — Ми повинні створити більшість. Об'єднати зусилля з обласною адміністрацією і облрадою.

Доки міський голова говорить, дівчина у чорному сарафані підносить губернатору Сергієві Тулубу букет червоних троянд. Він вітає мера з обранням. Депутат від Партії вільних демократів Ніна Набокіна дарує Одаричу втричі більший оберемок рожевих троянд.

— Пані й панове, я радий, що черкащани зробили такий вибір. Маю надію, що жителі відчують покращення. У нас напрацьовані спільні проекти, які будуть винесені на сесію. Перше — створення робочих місць, тарифи житлово-комунального господарства, — починає Сергій Тулуб, 57 років.

У цей час екс-кандидат у мери від "Батьківщини" Микола Булатецький, 57 років, підводиться з піднятою рукою. В іншій тримає пачку газет. Підходить ближче до президії.

— Ви стверджували, що міський голова злочинець, — звертається до губернатора. — Тому повинні вибачитися перед ним. Я так розумію, що ви порожняк гнали? Тоді обніміться із Сергієм Олеговичем і поцілуйтеся. Якщо ні, то вибачтеся перед людиною.

— Я хотів би сказати, — говорить стримано Тулуб, — ви особисто як депутат можете всі матеріали передати правоохоронним органам. Там розберуться. Якщо ви хочете побачити цікаве, то ви цього не побачите. І майте, будь ласка, поведінку … чоловічу.

Суперечку перериває Микола Кудрявцев. Депутати йдуть отримувати тимчасові посвідчення.

Під час перерви до Тулуба підходять нардеп Володимир Олійник і депутат обласної ради від "Батьківщини" Михайло Мушієк.

— Поясни йому (Булатецькому. — "ГПУ"), що Донбас порожняк не гонить, — каже губернатор.

Після перерви обранці голосують посвідченнями, підсумки підбиває лічильна комісія. Один із депутатів в останньому ряду читає газету.

— Треба голосувати посвідченням. Чи, може, ти не депутат? — сміється Михайло Мушієк. — Тоді кредитною карткою.

Зараз ви читаєте новину «"Поясни йому, що Донбас порожняк не гонить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути