середа, 05 січня 2011 20:31

Попит буде на фахівців готельного та ресторанного бізнесу

Автор: фото: з архіву Ірини Кіркіної
  Ірина Кіркіна
Ірина Кіркіна

"ТОРІК найбільший попит мали фахівці, які вміють продавати. Також цінили вміння суміщати кілька посад, наприклад, бухгалтера й касира, секретаря, перекладача і менеджера з продажів. Крім того, як і раніше, були затребувані фахівці в галузі IT-технологій, інженери-механіки, спеціалісти в агробізнесі, логісти, водії, робочі різної кваліфікації", — розповідає директор черкаського консалтингового агентства "Персонал"  Ірина Кіркіна, 48 років.

Людину якоїсь дивної професії  доводилося шукати 2010-го?

— Приходили запити на масажиста в Таїланд і бухгалтера зі знанням китайської мови.

Які спеціальності, за прогнозами, матимуть попит цьогоріч?

— Пов'язані з агробізнесом та переробкою сільгосппродукції. Попитом користуватимуться фахівці готельного та ресторанного бізнесу у зв'язку з наближенням Євро. Фінансовий сектор не втратить своєї актуальності — потрібні консультанти з питань, як зберігати, розумно інвестувати й економно витрачати гроші.

Були заяви, що скорочуватимуть держслужбовців. Що їм порадили б?

— Зміцнення вертикалі влади й адміністративна реформа призведуть до звільнення або ротації держслужбовців. Порада, мабуть, здасться банальною — не втрачати віри в себе. Не варто кидатися одразу шукати роботу. Пошуки — це теж робота, яка вимагає розуміння і хорошого настрою. Знайдіть час, щоб переключитися, сконцентруватися, написати резюме. Зрозуміти для себе — яка робота була би цікавою. Зібрати інформацію про потенційні організації-роботодавці.

На кого порадите випускникам шкіл вчитися?

— Слід обрати спеціальність, що подобається. Проблема працевлаштування поглиблюється насамперед тим, що немає фахівців, для яких хобі й робота збігаються. Конкурентоздатність конкретної людини на ринку праці збільшується, якщо даний спеціаліст не тільки має диплом, а й володіє реальними знаннями. Виявляє живий інтерес до своєї професії, готовий постійно сприймати нову інформацію.

Зараз ви читаєте новину «Попит буде на фахівців готельного та ресторанного бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі