четвер, 26 червня 2008 20:50

Помер режисер Алім Ситник

25 червня в Черкасах ховали 69-річного Аліма Ситника. Він 38 років працював головним режисером у Черкаському обласному муздрамтеатрі ім. Т. Шевченка.

— Був дуже порядною, енергійною, інтелігентною натурою. Скромним як до себе, так і до театру. Справжній майстер. Він поставив класику західно-американську, італійську, російську, українську. Як режисер вимогливий до колег, художників, до себе, — розповідає актор Віктор Симененко.

У театрі кажуть, Ситник був режисером від бога. Його досягнення унікальні. Він поставив майже 90 вистав в Україні та за її межами. 2002 року йому присвоїли звання народного артиста України. Розпочинав 1966 року — режисером-постановником у Кіровоградському драмтеатрі. Вісім років тому йому прооперували шлунок через онкозахворювання.

Панахида відбувалася в драмтеатрі. Були заступники міського голови та голови облдержадміністрації, начальник управління культури. Опівдні до цвинтаря вирушили три автобуси. Поховали режисера на центральній алеї першого кладовища.

В Аліма Ситника залишилися дружина Світлана Матвіївна, донька Ірина й онук Назар.

Зараз ви читаєте новину «Помер режисер Алім Ситник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі