четвер, 13 березня 2008 18:53

Полковники Томіленки перемогли в "Пісенному вернісажі"

За перемогу в конкурсі "Пісенний вернісаж" 62-річним Андрієві Томіленку з Городища та його брату-близнюку Василеві з Корсунь-Шевченківського 23 березня вручать гран-прі у столичному палаці "Україна". Брати — пенсіонери, полковники міліції у відставці.

Взяти участь у вернісажі могли всі бажаючі. Щодня журі слухало до 70 претендентів.

— У журі були Дмитро Гнатюк і Микола Мозговий. Ми заспівали пісню "Про козацький рід". Музику написали самі, а текст подарував поет-пісняр, гуморист і голова обласного арбітражного суду Віктор Подорога, — кажуть Томіленки.

Брати родом із села Сухини Корсунь-Шевченківського району. Жартують, що співати почали ще в колисці. Батько гарно грав на гітарі, мати знала безліч народних пісень.

— Ми і в армії співали. Вільний час проводили в Будинку офіцерів у Чернівцях. Там познайомилися з юною співачкою Софією Ротару й молодим композитором Володимиром Івасюком, — згадують Томіленки. — У нашому виконанні й ансамблю "Карпати" вперше зазвучала легендарна "Червона рута". Згодом познайомилися з композитором Олександром Зуєвим і поетом Анатолієм Кудрявцевим, які подарували пісню "А ми удвох". Вона й дала назву нашому співочому дуету.

Після служби брати пішли в міліцію. За їхньої ініціативи в Корсунь-Шевченківському створили хор міліціонерів.

Нещодавно дует відзначив 40 років мистецької праці.

Зараз ви читаєте новину «Полковники Томіленки перемогли в "Пісенному вернісажі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі