четвер, 30 вересня 2010 16:59

Покрівлі ремонтують за рахунок квартплати

"Які зливи були, а в нас сухо-сухісінько. Не те, що раніше", — хвалиться черкаска Надія Курочкіна, 73 роки.

Вона живе на дев"ятому поверсі будинку на вул. Конєва, 9. Будинок здали в експлуатацію понад 30 років тому. Відтоді дах не ремонтували. Останні три роки жителі першого під"їзду потерпали від кожного дощу.

— Заливало всі квартири до самого низу, у людей обої повідходили. На верхніх поверхах зимою і тряпки лежали, і миски стояли, сирість у квартирах постійна. Всюди штукатурка пооблуплювалася, краска повідставала. На п"ятому поверсі в тамбурі аж плитка взрихлилася, — розповідає старший по під"їзду 85-річний Василь Лукавенко. — Із 2007 року писали у РЕУ, нам прислали відписку, що все поремонтують, але так нічого й не зробили.

Улітку Василь Лукавенко звернувся до служби утримання будинків. Там порадили попросити жителів заплатити борги по квартплаті.

— Ми зібралися під під"їздом і вирішили уплатити квартплату за три місяці наперед. Розрахувалися навіть ті, у кого були борги по 400–500 гривень.

Криша нормальна, а вода все одно тече. Виявляється труба криво була встановлена

У під"їзді 36 квартир. Жителі зібрали 7400 грн.

— У липні купили 42 рулони руберойду і за три дні працівники СУБ нам покрівлю зробили, — розповідає Лукавенко.

Проводить на дах. Уздовж усього першого під"їзду постелений матеріал бікроеласт, стики замазані смолою. Дах над сусіднім під"їздом просто посмолений.

— Я сам постійно лазив перевіряв, як усе роблять. Уже як зробили були, криша нормальна, а вода все одно тече. Виявляється труба, якою стікає вода, криво встановлена. То покликали майстрів — переробили. Після того вже ніде не тече.

У Соснівському районі за такою схемою відремонтували вже кілька дахів. На просп. Хіміків, 44 гроші наперед заплатили жителі шести квартир, на вул. 30-річчя Перемоги, 42 — весь 12-й під"їзд.

— Люди не здають комусь гроші, а платять авансом квартплату. Вона йде на те, щоб закупити матеріали. Працівники СУБ безкоштовно перекривають дах, — каже директор "Служби утримання будинків "Соснівка" Олександр Риджанич, 45 років.

У Черкасах ремонту потребують 70% дахів. На бюджетні кошти цьогоріч полагодять 12 покрівель. Із міського бюджету виділять 800 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Покрівлі ремонтують за рахунок квартплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі