субота, 01 жовтня 2011 07:36

Покататися Дніпром можна за 10 гривень

Із минулого тижня в Черкасах проводять оглядові екскурсії Дніпром. 1,5-годинний рейс на теплоході "Каштан" коштує 10 грн. Квитки можна придбати в офісі однієї із туристичних фірм і в касі Річкового вокзалу.

У неділю о 15.45 біля каси Річпорту черга з 90 людей. Віконце розташована на вулиці. Квитки не продають, але люди не розходяться. Касирка оголошує, що на сьогодні все продано. Квитки на наступний тиждень продаватимуть із 17.30.

— А скільки білєт буде стояти? — запитує літня жінка з натовпу.

— 10 гривень, — відповідає касирка.

— То треба брати, — каже інша жінка з натовпу. — Будемо чекати.

Усередині Річкового вокзалу людей не видно. Там зробили зал очікувань — поставили два м'які дивани. Працює адміністрація і бар. Продають сік, воду, чай, каву, чіпси, печиво. Ціни вищі, ніж у місті. Пляшка соку коштує 16 грн, півлітра води — 8, чай — 5, кава — 6 грн. У барі одна жінка п'є каву.

Ресторан "Черкаси" на другому поверсі ще не працює. Його обіцяють відкрити наступного понеділка. Усередині доробляють барну стійку. Заклад розрахований на 70 осіб. Уже можна робити замовлення.

— На наступний рік нам уже заказали випускний, — каже працівник.

На вулиці біля Річпорту стоять два біотуалети. Жіночий не зачиняється.

— А що ви думали? Вам усе одразу зроблять? — вийшовши з туалету, каже жінка.

О 15.45 до берега підпливає теплохід "Каштан", розрахований на 120 осіб. Екскурсовод Катерина перевіряє квитки. Два матроси допомагають пасажирам перейти місток. Усі починають шукати краще місце.

— Дівчата, сідайте, довго не ходіть, а то й цих місць не буде, — говорить 56-річний Микола Петрович.

Більшість ідуть на другий поверх. На палубі розстелені килими. Біля вікон стоять дерев'яні столи та м'які стільці. Екскурсовод вітається.

— Хочу ознайомити із правилами безпеки: не смітити на теплоході, не викидати непотріб у воду і бажано не вистрибувати, — говорить Катерина. Жінки сміються.

— Я бачив в якійсь газеті оголошення, що цей рейс, що йде до дамби і назад, коштує 45 гривень. Але ж насправді продають за 10. Я запитував у касі — чого. Кажуть, експеримент, — розповідає Микола Петрович.

— Та понизили, бо дорого й ніхто не хотів їздити, — припускає його дружина.

На теплоході працює буфет, продають печиво, сік, а також чай за 5 грн.

— Такі столи обглодані, — каже Микола Петрович.

— От, вам аби все новеньке, — відповідає дружина. — Яке було в людей, таке й поставили. За 10 гривень і це харашо.

О 16.30 вмикають музику. Молодь фотографується. Теплохід іде вздовж берега в напрямку мосту через Дніпро і назад. Можна оглянути Митницю, Долину троянд, парк 50-річчя.

— Митниця так розстраюється, — говорить 45-річний Микола. — Гарно так, полукругом.

Із обіцяної 1,5-годинної поїздки теплохід повертається на півгодини раніше.

— Це хароше місце для свадьби, — розповідає товаришу Ігор, 25 років. — Та й просто погуляти. І кондиціонер стоїть. Ще б тєлік сюди.

28-річна Алла скаржиться друзям:

— Все хорошо, только надуло уши.

Дійшовши до виходу, пасажирка читає напис: "Рятувальні засоби". Щоб перевірити, піднімає кришку. Там видно рятувальні круги.

— Таки точно.

Компанія біля виходу вирішує, коли купити квитки на наступний рейс.

— Ми в парк збиралися, але тепер спочатку купимо білети, а потім підемо, — говорить Олександр, 30 років.

— Екскурсії Дніпром триватимуть до 15 жовтня, — говорить директор Річкового вокзалу Іван Пахаренко. — Коштуватимуть 10 гривень, бо губернатор дав таку команду. Також є маршрути до Канева, але тільки на замовлення. Ціну назвати не можу, бо вона варіюється. У наступному році відкриють маршрути на Київ, Дніпропетровськ і Запоріжжя. Скільки коштуватиме, ще невідомо. Але повинні відкрити, бо буде Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «Покататися Дніпром можна за 10 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі