четвер, 24 квітня 2008 17:43

Податок на собак становитиме 1,7 гривні

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  У черкаській ветлікарні ветеринар Олена Івлєва обробила поранену лапу кандидату в чемпіони України вівчарці Цейрону. Власниця вівчарки —Наталя Телестакова. На фото її друг, який привіз пса машиною з обласного клубу собаківництва.  Щеплення Цейрону роблять
У черкаській ветлікарні ветеринар Олена Івлєва обробила поранену лапу кандидату в чемпіони України вівчарці Цейрону. Власниця вівчарки —Наталя Телестакова. На фото її друг, який привіз пса машиною з обласного клубу собаківництва. Щеплення Цейрону роблять

Відділ екології та раціонального природокористування Черкаського міськвиконкому розробляє правила утримання та гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин.

Заступник начальника відділу Ольга Бакум, 31 рік, розповідає, що за приклад беруть практику Києва та Дніпропетровська.

— У травні на сайті міськради розмістимо проекти. Кожен може внести пропозиції, — зазначає Бакум.

Виконком прийняв рішення організувати переоблік домашніх та службових тварин. Перелік власників  домашніх улюбленців створять у Соснівському та Придніпровському районах міста. Допомогу працівникам райвиконкомів надаватимуть і голови комітетів самоорганізації населення міста. Списки передаватимуть до міської лікарні ветеринарної медицини.

— Щороку на кожного собаку нараховуємо платню по 1,70 грн, — пояснює Олена Моцак, 49 років, майстер із санітарії РЕУ N6. — Нарахування включається у квартплату окремою графою. Кошти йдуть у міський бюджет. Фіксуємо номери телефонів власників собак.

— У місті раніше було зареєстровано близько п"яти тисяч тварин. Ця статистична звітність не дає повної та правдивої картини, — каже Ольга Денисенко, заступник начальника міської державної лікарні ветеринарної медицини. — Тому нова реєстрація тварин вкрай необхідна. Зокрема і для проведення вакцинації.

У Черкасах 15 пунктів щеплення. Вакцина купується за державний кошт. Власник тварини платить 1 грн за реєстрацію з подальшою перереєстрацією.

— У травні оголосимо розклад вакцинацій по районах міста, — каже Ольга Василівна.

У міській санепідемстанції кажуть, що найбільше безпритульних собак зафіксовано в Соснівці та Митниці.

— Цього року сказу в Черкасах не зафіксовано, а торік було п"ять випадків. Чотири — через безпритульних собак, — говорить Анастасія Біда, 70 років, лікар-епідеміолог міської санітарно-епідеміологічної станції. — Виявили їх на Хоменка, Оборонній, Корольова, Тараскова та в Соснівці.

Зараз ви читаєте новину «Податок на собак становитиме 1,7 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі