четвер, 11 грудня 2008 19:11

Подарунки сиротам розноситимуть 10 бригад Дідів Морозів

Подарунки сиротам розноситимуть 10 бригад Дідів Морозів

До 31 грудня у черкаських магазинах "Плазма", "Будинок торгівлі", "Екватор" та "Велика кишеня" триває акція "Стань Дідом Морозом для дитини!" Щодня з 12 до 19 год. бажаючі можуть прочитати дитячі листи-прохання, які висять на ялинках. Залежно від фінансових можливостей купити подарунок.

Збір подарунків для дітей-сиріт, інвалідів, позбавлених батьківського піклування започаткувала торік дружина міського голови Черкас Анжела Одарич.

— Торік наш благодійний проект знайшов підтримку в серцях громадян. Люди показали небайдужість і бажання виконати мрію дітей. Цього року ми знову проводимо акцію, — зазначає Анжела Одарич.

На вході до Будинку торгівлі волонтер 20-річна В"ячеслава Ріжкіна чіпляє листівки до штучної ялинки. Поряд стоїть ящик для грошей із прозорого скла. Усередині листівок ліворуч написане ім"я дитини, вік і порядковий номер. Праворуч — назва подарунку. Просять подарувати глобус, спортивну форму, кросівки, чорну молодіжну сумочку й косметичний набір, ялинку, цукерки, карнавальний костюм клоуна або Петрушки, енциклопедії, плеєр, мобільні телефони — із фотокамерою та розкладачки, іноді вказують моделі мобілок, комп"ютер, ноутбук.

— У цьому році по-нормальному хочуть, — розмовляють дві старшокласниці, розглядаючи листівки. — Торік мандарини, цукерки просили.

Більшість людей проходять, не звертаючи уваги на ялинку. Частіше зупиняються жінки. 28-річна Олена Буллер з міського бюро інвентаризації вибрала кілька листівок.

Наташа, 9 років, мріє про ляльку та солодощі, 6-річний Вася просить конструктор, 13-річна Аліна — гімнастичний обруч, — читає Олена. Торік вона також брала участь в акції/ — А куди нести подарунки? — запитує волонтерів. Ті кажуть: туди, де брали листівки.

Пенсіонери пропонують беушні одяг, взуття та іграшки

Волонтер 28-річна Настя Колесник розповідає, що 45-річний чоловік обрав листівку Євгенії, 13 років. Вона просила ліки "Мемоплант" та іграшку.

— Він відразу все купив і приніс, — каже Настя. — За вчора принесли чотири подарунки. Пенсіонери пропонують беушні одяг, взуття та іграшки, але воно в доброму стані. Мама однієї дитини-інваліда запропонувала принести дитячі малюнки й розкласти поряд із ялинкою. Щоб люди бачили, що це реальні діти, а не якась "піраміда". Я думаю, можна й фотографії дітей показати.

24-річний Максим Чуприна приніс ляльку для 7-річної Насті.

— Ми з дружиною приходили в суботу. Торік бачили, що проходить акція, а тепер вирішили й самі щось купити, — зізнається. Настя Колесник ставить подарунок під ялинку.

62-річний Володимир Засядько чекає на доньку, щоб обрала листівку.

— Я без окулярів не бачу, донька почитає. На сімейній раді вирішили, що можемо купити подарунок у межах ста гривень.

Періодично волонтери роздають листівки. У них написано, що в Черкасах проживає 1,5 тис. дітей, до яких Дід Мороз не такий щедрий, як до інших. Це діти без батьків, з обмеженими фізичними можливостями. Соціальний проект триває з 2 по 28 грудня. Телефон оргкомітету, куди можна звернутися: (0472) 71 56 67.

За два тижні організатори зібрали тисячу дитячих бажань. Із 20 грудня подарунки розноситимуть 10 бригад волонтерів, переодягнених у Дідів Морозів та Снігурок.

Зараз ви читаєте новину «Подарунки сиротам розноситимуть 10 бригад Дідів Морозів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі