пʼятниця, 26 жовтня 2007 07:09

По школах їздять лялькарі-самозванці

Актори-аматори, чи звільнені з театру, їздять по дитсадках, школах, представляючись працівниками Обласного лялькового театру.

— Дзвонять до нас із районів: "Ви ж до нас мали приїхати. Ми дітей зібрали, а вас нема". А в нас там узагалі гастролі не заплановані, — обурюється директор Черкаського академічного обласного театру ляльок Любов Величко, 57 років. — Буває, скаржаться, що погана була вистава в садку чи школі. Батьки більше не хочуть дітей водити. А то, виявляється, зовсім не наші актори приїздили.

Любов Величко чула, що принаймні шість колишніх акторів театру ходять по дитячих закладах із виставами.

— Підключають кумів, родичів. Ляльки невідомо де беруть, — каже Величко. — У нас же в усіх працівників є медичні книжки. Бо ми з дітьми працюємо. А в них вони де?

Освітні заклади можуть приймати самозванців через гроші. Державний театр законно віддає закладу, що його приймає, 20% виручки з квитків. Аматори дають до 50%.

— Ми не можемо пропонувати їхню ціну, — аргументує Любов Григорівна. — У нас виступає кілька осіб. Дорогі костюми, ляльки. Щоб підготувати виставу, треба 20 тисяч гривень. А ще бензин, 3% гастрольного збору. Незалежно від того, чи в район їдемо, чи в найближчу школу.

Актори-аматори активізуються напередодні Новорічних свят. Вони беруть менші гроші за виступи. Дитсадки їх запрошують. А коли Дід Мороз приходить п"яний, адміністрація телефонує в театр ляльок зі скаргами.

В Обласному театрі ляльок 17 акторів. У програмі — 28 вистав. Квитки коштують 4–5 грн.

Зараз ви читаєте новину «По школах їздять лялькарі-самозванці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі