четвер, 26 лютого 2009 18:34

Підприємці хотіли відбити затриманого у міліції

Тиждень тому в місті Тальне більше сотні підприємців перекрили рух автотранспорту поблизу місцевого ринку. Вони протестували проти затримання міліцією 44-річного безробітного Олександра Прилуцького.

— Прилуцький вийшов із кафе і стояв біля валютчиків, — згадує 38-річний підприємець Василь Запорожець. — Нібито був випивший. Поруч проходив наряд міліції. Спочатку вони з ним переговорили, а потім почали тягти за руку. Він не кричав, не хамив. Згодом один із міліціонерів приснув газом Сашкові в очі. Через пару хвилин знов приснув, а потім ще й третій раз. Я подумав, що, мабуть, Саша щось украв.

Міліціонери заламали Прилуцькому руки, поставили навколішки на сніг. На місце події зійшлися обурені підприємці. Намагалися відбити затриманого у правоохоронців.

Потім близько сотні осіб перекрили дорогу, якою міліція вела Прилуцького. Коли йому стало зле, підприємці викликали "швидку".

— Ми проходили повз бар, — розповідає сержант Сергій Шалденко, 22 роки. — Почули, як Прилуцький навздогін крикнув: "Дивіться, козли пішли". Ми повернулися до нього, представилися, показали службові посвідчення. А він каже: "Та пішли ви..." Потім ухопив мого колегу за бушлат, відірвав ґудзика. Щоб не допустити бійки, я застосував газ. На чоловіка він ніяк не подіяв, бо той був п"яний. Довелося бризкати вдруге і втретє. Потім збіглися підприємці, почали кричати: "Менти, гади, дивіться, що вони з людиною зробили!"

Шалденко каже, що його дивує поведінка торговців.

— Я з ними ніяких проблем раніше не мав.

Олександр Прилуцький сплатить 51 гривню штрафу.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці хотіли відбити затриманого у міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі