четвер, 09 грудня 2010 18:02

"Першими про знижки дізнаються знайомі продавців"

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Валентина Богуславська (ліворуч) має відділ одягу в торговельному центрі ”Критий ринок” в Умані
Валентина Богуславська (ліворуч) має відділ одягу в торговельному центрі ”Критий ринок” в Умані

У магазинах Умані почалися новорічні розпродажі. Купити одяг та аксесуари можна зі знижкою 10–50%.

Вихідними йдемо разом з 24-річною Іриною Нестерук та Зоряною Фещенко, 31 рік, по магазинах. Напередодні подруги обійшли всі крамниці і прицінилися. На шопінг Ірина взяла 600 грн. Зоряна планувала витратити не більше як 800.

— Я із зимового одягу ще майже нічого не купувала, хотіла знижок дочекатися. На базар іти не варто, зараз там нічого не розпродують, — говорить Ірина. — Починати треба з універмагу. Там на другому поверсі є відділи, які проводять розпродажі. Першими про знижки дізнаються знайомі продавців. Їм і відкладають товар, і у борг дати можуть. Що лишається, докуповують інші.

— Купую одягу багато, — каже Зоряна. — Часто потім сукня чи кофтинка може лежати рік, доки одягну. Якось спеціально худла, бо не влазила у нові джинси. Вони були дуже класні, але трохи малі. Але я все рівно їх купила. Все, що не підійшло, дарую подругам чи перепродую. Ще десь валяються дві кофтинки, які купила і жодного разу не одягала.

— А я минулого року накупила взимку літнього одягу. Тоді поправилася. В жодні шорти влітку не влізла. У мене у шафі є поличка, де все мале зберігаю. Буду худнути, бо багато речей класних, — додає Ірина.

Подруги зазначають, що торік розпродажів було менше. Заходимо у відділ зі знижкою 50%. Ірина і Зоряна набирають по оберемку речей. Йдуть міряти.

— Наміряла сукню, вона тепла і красива. Коштує 180 гривень. Ще болеро за 115 та светр за 150. До розпродажу він коштував 300, — ділиться згодом Ірина.

Зоряна бере блузку із шифону за 140 грн, штани за 100 і кофтину за 200.

У сусідньому відділі розпродують сумки. На кожну знижка — 100 грн.

— У "Колінзі" зараз акція: купуєш одну річ, а другу можна придбати за півціни, — розповідає дорогою Ірина. — Моя подруга минулого року на це купилася, а перед самим Новим роком у них все було мінус 50 відсотків. Вона тоді сильно переплатила. Я вже собі там кофтину придивилася за 450 гривень, якщо буде знижка 50 відсотків, куплю. Джинси там непогані, мені за 500 гривень сподобалися. Це третина моєї зарплати. Чекатиму знижок.

— Зараз знижки на осіннє взуття, — додає Зоряна. — Хороші можна купити за 350 гривень.

Дівчата вирішують іти до "Критого ринку". Там розпродують дублянки. На всі знижка $100–150. Гарну можна купити за 3200–3500 грн.

В іншому відділі всі светри по 150 грн, літні футболки та блузи — по 80, теплі туніки хорошої якості — 175 грн, осінні куртки — по 200.

— Для Умані — це відверта шара, — Ірина міряє блакитну блузку за 80 грн. Просить ще одну — білу. Купує обидві.

Зоряна вибрала смугастий светр за 150 грн. Сподобалася осіння куртка за 200:

— Куртку пізніше куплю, якщо мене дочекається.

Чи бувають у вашому райцентрі розпродажі

Олена Кам'янська, 37 років, власниця магазину "Марічка" в Кам'янці:

— Ціни на новорічну фурнітуру та тканини знизили на третину. Купують, щоб шити новорічні костюми. Перед Новим роком попит на такий товар зростає в кілька разів. І торгують їм усі. От і доводиться робити максимальні знижки, щоб заманити покупця. Навар менший, але за рахунок обороту виграємо.

Ірина Кармаліта, 39 років, власниця магазину "Візит" у Катеринополі:

— Влаштовувати новорічний розпродаж не будемо. Не практикували такого ніколи. У такому містечку, як Катеринопіль, оголошувати про новорічний розпродаж одягу немає сенсу. У нас і так невисокі ціни. Карнавальних костюмів теж не буду брати. Смаки клієнтів не вгадаєш. Куплять один-два, а потім що з ними робити.

Олена, 32 роки, підприємець із Маньківки:

— Для чого робити той розпродаж, коли я як їду в Одесу за товаром, уже знаю, що купуватиму аби продавати недорого. У нас кофтинку за 450 гривень і штани за 500 ніхто не купить. Братимуть не дорожчі 100–200 гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Першими про знижки дізнаються знайомі продавців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі