четвер, 13 листопада 2008 16:37

Перед гострінням ножі кладуть у підсолену воду

36 річний Василь Лисак із міста Умань перед тим, як гострити ножі або лопати залишає їх у розчині солі.

— Солі у воді кладу небагато, так щоб розчин вийшов ледь солонуватий, — радить Василь. — Кладу лопати чи ножі десь хвилин на 30-40. Гострю не витираючи. Тоді метал краще і швидше гостриться.

Лисак каже, що використовує концентрований розчин солі для миття вікон узимку. На склянку води бере 2 ст. ложки солі.

— Протираю розчином скло, доки з нього не зійде іній. Потім витираю сухою ганчіркою. Якщо сіль завернути у шмат марлі та протерти нею скло в машині, то воно не запотіє.

Зараз ви читаєте новину «Перед гострінням ножі кладуть у підсолену воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі