четвер, 10 вересня 2009 18:47

Пам"ятник хочуть розвернути

Монастирищенська районна організація "Союз. Чорнобиль. Україна" протестує проти перенесення пам"ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Біля нього почали будувати двоповерхову будівлю, де розмістяться супермаркет і ресторан.

— Це місце освячене церквою і ми не збираємося поступатися ні владі, ні забудовнику, — каже голова районного осередку 51-річний Григорій Король.

— Про те, щоб демонтувати та перенести пам"ятник ліквідаторам і мови бути не може, — запевняє міський голова Монастирища Олександр Тищенко. — Просто пам"ятник  від початку був встановлений неправильно — боком до центральної вулиці міста. Сьогодні в нас є можливість розвернути його "обличчям" до вулиці Леніна.

Забудовники готові за власні кошти розвернути пам"ятник і впорядкувати  територію біля нього.

— Я взагалі в цій ситуації не бачу проблеми, — каже власник майбутнього супермаркету Борис Драч. — Ділянка довгий час пустувала. Її взагалі ніхто не хотів брати під забудову, бо в цьому місці якраз розходяться підземні ходи. Коли вирили котлован, натрапили на чотири ходи. Ви навіть уявити собі не можете, які затрати ми понесли, аби їх засипати.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник хочуть розвернути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі