четвер, 23 жовтня 2008 17:57

Обстежити легені можна безплатно

Із 20 по 28 жовтня селами Першотравневе, Лукашівка, Богодухівка, Великі Канівці, Ревбинці, Ленінське та Старий Коврай Чорнобаївського району їздитиме пересувний флюорограф. Кожен охочий зможе безплатно обстежити легені на туберкульоз та онкозахворювання.

— Через дільничних лікарів сповіщаємо людей, у який час біля лікарні чи амбулаторії стоятиме флюорограф, — зазначає головний лікар В"ячеслав Миколаєнко. — Вибирали населені пункти, де високий рівень захворюваності на туберкульоз або там давно не робили обстежень.

Апарат робить знімки на спеціальній плівці, яку потім аналізують фахівці. Результати передають до районної лікарні. Пацієнтів, у яких є підозри на туберкульоз чи онкозахворювання, викличуть на повторний рентген.

— Туберкульоз на ранній стадії без рентгена виявити досить важко. Його симптоми — підвищена температура, втрата ваги, кашель — можуть не викликати підозр у людини. Дорослим треба робити флюорограму легенів щороку.

Пересувний рентген-кабінет обладнано у фургоні на базі автомобіля ЗІЛ. Належить Драбівській районній лікарні. Його послуги оплатила Чорнобаївська райдержадміністрація.

Зараз ви читаєте новину «Обстежити легені можна безплатно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі