понеділок, 26 серпня 2013 05:45

"Обирають нашу область, бо родючий ґрунт"

— Це добре що іноземні фермери приїжджають до нас і фінансують або ж створюють сільськогосподарські підприємства. Нашим аграріям корисно переймати закордонні технології вирощування та обробки культур. Сюди входить і техніка, і способи культивації землі, і побудова внутрішньої структури підприємств, — розповідає 33-річний Андрій Дикун, президент Асоціації виробників молока з Умані.

— Заробітна плата що в нас, що в них, — однакова. Тому селянам немає різниці, куди йти працювати. В іноземців хіба що техніка сучасніша. Якщо в селі було підприємство і почало занепадати, то при появі нового, з фермером з-за кордону, обидва підуть угору — адже буде здорова конкуренція та хороший досвід для занепадаючого господарства. Позитивом для аграріїв є те, що з надходженням закордонних інвестицій наші прибутки зросли. Переймати технології з вирощування цукрового буряку, пшениці, інших зернових украй важливо, бо такого досвіду ми раніше не мали.

Господарства з іноземними інвестиціями збирають кращі врожаї:

— Через те, що фермери з-за кордону мають дорогу техніку й інноваційні комплекси з обробки землі, — каже Дикун. — Але вони завжди готові ділитися досвідом. Підприємства, де працюють невітчизняні інвестори, є у Жашківському, Драбівському, Золотоніському районах. Обирають нашу область, бо родючий ґрунт.

Зараз ви читаєте новину «"Обирають нашу область, бо родючий ґрунт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі