четвер, 12 лютого 2009 17:00

Новини коротко

6 лютого, на четвертий день після початку голодування, 40-річного Сергія Чуприну з Кам"янки забрала "швидка". Чоловік протестував у приміщенні райдержадміністрації, бо його не хотіли поновлювати на посаді директора музичної школи. Лікарі змусили Сергія почати їсти.

Чуприна каже, що після одужання знову домагатиметься поновлення на роботі.



Мер Черкас Сергій Одарич пропонує встановити щогли з прапорами міста та України біля кожного офісу й підприємства. Він переконаний, що це допоможе виховати патріотизм у жителів міста. Торік міськрада встановила стяги майже біля кожного лікувального закладу і комунального підприємства. Незабаром стяги майорітимуть ще й поблизу шкіл та дошкільних установ.



Відтепер, щоб поскаржитися на несвоєчасне вивезення сміття, неякісне опалення, недобросовісну роботу комунальних служб чи відсутність гарячої та холодної води, жителям Черкас слід телефонувати за номером "1505", а не "005", як це було раніше. Зміна номера "Оперативної служби" міськвиконкому пов"язана зі змінами всіх екстрених, інформаційно-довідкових і номерів служб замовлень України. Екстрені номери 01 — пожежна допомога, 02 — міліція, 03 — швидка медична допомога та 04 — аварійна служба газової мережі будуть замінені відповідно на 101, 102, 103 і 104. Довідки за номерами телефонів: 09 і 082 після переключення будуть — 109 і 1509.



Фонди Шевченківського заповідника в Каневі поповнилися виданнями, які надійшли з Канади. Чотиритомний "Кобзар", виданий Леонідом Білецьким у Вінніпезі в 1952–1954-х роках, повне видання творів Тараса Шевченка за редакцією Богдана Лепкого (Київ–Лейпциг, 1919–1920 роки), Також "Гайдамаки", ілюстровані Опанасом Сластіоном, видані в Мюнхені 1947-го надіслали з Бібліотеки-архіву Святого Володимира канадського міста Калгарі. Із цією установою заповідник нещодавно налагодив дружні зв"язки.



На п"ять днів залишилися без електроенергії жителі села Буда-Орловецька Городищенського району. Тут живе 428 осіб. Невідомі зіпсували електропідстанцію — злили 120 кг трансформаторного мастила.

Зараз ви читаєте новину «Новини коротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі