пʼятниця, 05 жовтня 2007 07:08

Наступного тижня Черкасам дадуть гарячу воду

– До 15 жовтня майже всі будинки будуть із гарячою водою, — каже заступник міського голови Черкас 60-річний Володимир Александров. — За літо ми перевірили тепломережі, бо минулої зими ТЕЦ боялася піднімати тиск і температуру в прогнилих трубах. Тому деякі мікрорайони мерзли.

Улітку комунальники проводили випробовування мереж — пускали в труби під великим тиском воду й дивилися, де є прориви. Діри відразу ж латали. Раніше такі випробування проводили раз на рік. Цього ж року — чотири:  в травні, серпні, вересні, жовтні. У цей час люди не мали гарячої води.

Без неї також живуть 28-річні Наталя та Дмитро Каузаки. Подружжя винаймає двокімнатну квартиру в Південно-західному мікрорайоні Черкас за 600 грн. У них 9-місячна донька Софійка. Дитину вдягають у три кофтинки, колготки, штанці, махрові шкарпетки та плетену шапочку. Вона грається на кухні, де від плити йде тепло. Поруч у каструлях гріють воду для купання.

— Дитина ванну побачить і хоче хлюпатися, а я їй не даю, — каже Наталя. — Тільки підмию й відразу в пелюшки. Чоловік їх перед цим праскою гріє. А одіяло ми на обігрівачі нагріваємо.

Заступник мера Володимир Александров каже, що труби довгий час не перевірялися як належить. Після випробовувань знайшли багато поривів. Добре, що їх виявили влітку, а не зимою.

Зараз ви читаєте новину «Наступного тижня Черкасам дадуть гарячу воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі