четвер, 18 листопада 2010 19:10

На вулицю завжди виходжу з двома ломаками

Зграя бродячих собак тероризує мешканців будинків №4 і 6 на вул. 30 років Перемоги в Черкасах.

— Одна мого чоловіка за ногу хватанула. Добре, що кожані туфлі, то прокусити не змогла. Страшно ходити. Ніхто ж не знає, які у них наміри. Бо тварина є тварина. Буває, он там лежать, — 74-річна Анна Патрічна показує на пандус біля магазину "АТБ".

Минулої п'ятниці двоє великих собак сидять на східцях магазину. Покупці оминають їх. Пси, угледівши, що дорогою жінка веде ротвейлера, підбігають і починають гавкати.

— Якби їх не годували з кіоску, де курей продають, то, може, б вони тут і не збиралися, — говорить перехожа. Називається Лідією Микитівною. — Коли гуляю зі своєю Реною, на вулицю завжди виходжу з двома ломаками. Тут ось із вікон часом стріляють із дитячого пістолєта, щоб хоч звуком полякати собак.

— Улітку одна чи від чумки здохла, чи хтось отравив, лежала в підвалі. Викликала машину, забрали. Я там усе хлоркою вибризкала. А одну хтось із людей закопав он там біля будинку. Та, мабуть, неглибоко, бо собаки розрили. Її знов закопали й накидали гілок, — двірничка 64-річна Марія Кононівна показує на купу хмизу.

У кіоску "Нашої ряби" продавщиці заперечують, що годують бродячих тварин.

— Це нашої зарплати не вистачило би. Буває, лапку кинемо. Тут є наш любимчик Рекс. Він схожий на вівчарку. Лапу подає, розуміє команди. Іноді покупці підгодовують. Ну аякже, воно ж такими очима дивиться, — каже працівниця Ольга. — Собак трохи потравили, навіть вагітних. Вони тут виросли. Тут десь недалеко живе пенсіонерка-ветеринар, то одного собаку намагалася врятувати. Крапельницю ставила, але не помогло.

За відловлювання бродячих псів у місті відповідає підприємство "Черкаська служба чистоти". Там кажуть, на скарги жителів реагують. Щодня відловлюють у середньому до п'яти собак. Тварин везуть до притулку на території підприємства.

— Погано, що у нас не діють правила утримання собак, — розказує керівник служби Олександр Верденський. — Люди можуть купити тварину, погратися й викинути на вулицю. А тоді з насмішкою спостерігають через тин, як наші працівники відловлюють їхніх же псів, які стали безпритульними. Не схвалюю, коли мешканці багатоповерхівок гуртом підгодовують безпритульного собаку. Навіть будку встановлюють. Тоді збігаються ще собаки. І починаються скарги.

Зараз ви читаєте новину «На вулицю завжди виходжу з двома ломаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі