четвер, 06 березня 2008 19:05

На українках женяться іноземці від 35-ти років

Автор: фото: з архіву шлюбного агентства ”Білона”
  Черкащанка Олена Жигульова, 30 років, два роки тому одружилася з американцем Річардом. У нього в США своя фірма з організації весільних церемоній. У шлюбному агентстві не знають його прізвища. Фото зроблене в США у день весілля
Черкащанка Олена Жигульова, 30 років, два роки тому одружилася з американцем Річардом. У нього в США своя фірма з організації весільних церемоній. У шлюбному агентстві не знають його прізвища. Фото зроблене в США у день весілля

За чотири роки роботи в Черкасах шлюбне агентство "Білона" видало заміж за іноземців дев"ятеро черкащанок. У їхньому списку — 20 тис. чоловіків-іноземців. Більшість — американці. Є також європейці.

Які вимоги до кандидаток у наречені?

— Жінка має бути незаміжня, — каже директор агентства 38-річна Валентина Шрамченко. — Зобов"язується відповідати на листи. Чоловіки платять за це гроші. Тому для них важливо спілкуватися з тією жінкою, яку вони обрали. Часто дівчата просять нас відповісти. Але з таким підходом вдало заміж не вийдеш. Перекладач може написати стандартні фрази. Але не від душі. З часом через такі листи чоловіки втрачають інтерес. Вік може бути різний. Нині у нас зареєстровані жінки від 18 до 47 років.

Що черкащанки шукають в іноземцях?

— Хочуть добробуту. Іноземці більш відповідальні в матеріальному плані. Але це не означає, що завжди виходять заміж із розрахунку. Іноді приходять із метою куди-небудь виїхати. Все одно з ким. А тоді закохуються. Буває, переписуються з іноземцями, а потім  знаходять тут женихів.

Чоловіки ж хочуть створити сім"ю. За кордоном жінки не поспішають заміж.

Як швидко можна знайти чоловіка через агентство?

— Це дуже індивідуально. Одна дівчина вже чотири роки переписується з багатьма чоловіками. Так нікого і не вибрала. А її подрузі тривалий час ніхто не писав. А тоді один написав, і вони одружилися. Із подругою краще до нас не приходити. Як правило, в однієї усе  складається краще. Тоді виникає заздрість. Жінки можуть розсваритися.

Гарантії на шлюб ніхто не дає, що сьогодні ви прийдете, а завтра — жених. Багато залежить від дівчини. Європейці швидше наважуються приїхати. Американці довго переписуються. Переїзд дорогий, тому вони не поспішають. Бо нерідко приїжджають, а дівчина подивиться і відмовляється зустрічатися. Їдуть назад ні з чим.

Якого віку і професії чоловіки відгукуються?

— Чимало мають свій бізнес. Середній вік — 40 років. Доки немає будинку, достатньо грошей, вони не думають про сім"ю. Тому чоловіки до 35 трапляються вкрай рідко.

Буває, що життя з іноземцем не складається?

— Один випадок, жінка вийшла заміж у Чикаго. Невдовзі розлучилися. Залишилася в Америці, назад не збирається. Син від першого шлюбу ходить там у школу. Їм навіть дозволили не платити за навчання.

В основному все добре. Дівчата потім приїжджають до нас, заходять із тортиком, дякують.

Як іноземці ставляться до жінок із дітьми?

— Не скажу, що діти — це проблема. Можливо, двоє-троє дітей і насторожують. А одна  — точно не проблема.

Є шанси влаштуватися на роботу за кордоном?

— Деякі мріють сидіти вдома. Одна жінка вийшла за португальця. У неї була 8-річна донька, з ним народили ще дівчинку. Вона сидить із дітьми. Тут теж кар"єру робити не прагнула. Їй хочеться займатися сім"єю.

Інша була тут продавцем. Виїхала до Америки. Пішла на курси. Працюватиме за комп"ютером у медичному центрі. Розповідає, що роботу знайти неважко. Треба лише знати мову.

Як відбувається зустріч, коли приїжджає іноземець?

— У Черкаси мало хто їде. Зустрічаються в Києві. Там більше хороших ресторанів. Є куди піти. Жінки самі не хочуть тут "світитися". У деяких хлопці в Черкасах. А вони продовжують шукати женихів. Це нормально. Людина має право вибирати.

На час зустрічі ми надаємо перекладача. За все платить іноземець. Коли дізнаються, що середня зарплата у нас 300 доларів, дуже дивуються, як жінки можуть так гарно виглядати. Один питав, чи зараз свято, що всі такі нарядні.

Якось американець заблукав у Черкасах. Ми як поселяємо його на квартирі, пишемо на листочку адресу. А він побачив з вікна кіоск. Пішов купити листівок чи газет. Адресу і мобільний лишив дома. Потім забув, куди йти. Мови не знає. Його якийсь таксист додому забрав. Зранку поїхали до міліції. Там здогадалися дати американцеві Інтернет. Нам прийшло повідомлення "Заберіть мене, я в міліції".

Мова важливіша, ніж зовнішність

Шлюбні агентства послуги жінкам надають безкоштовно. Претендентки заповнюють дві анкети, додають не менше трьох студійних фото. Із чоловіками спілкуються через Інтернет.
Для успішного заміжжя дуже важливе знання іноземної мови, зауважує директор черкаського агентства "Білона" Валентина Шрамченко. Чоловікам набагато приємніше спілкуватися з жінкою безпосередньо, ніж через перекладача. Коли постає питання про шлюб, на знання мови звертають більше уваги, ніж на зовнішність.

Зараз ви читаєте новину «На українках женяться іноземці від 35-ти років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі