четвер, 14 жовтня 2010 16:28

На святкуванні Дня Народної Партії з'їли три тисячі млинців із медом

Автор: фото: Любов КАРНАРУК
  На площі Шевченка в Черкасах на святкуванні Дня Народної Партії пригощали млинцями з медом
На площі Шевченка в Черкасах на святкуванні Дня Народної Партії пригощали млинцями з медом

8 жовтня о 17.00 у Черкасах на пл. Шевченка святкували День Народної Партії. Захід приурочили представленню зареєстрованих від цієї політичної сили кандидатів до обласної та черкаської міської ради, а також на мери Черкас. На свято з усієї області з'їхалися однопартійці та прихильники "народників". Присутніх пригощали млинцями з медом, чаєм і яблуками. Роздавали білети на "Кайдашеву сім'ю".

За півгодини до дійства біля драмтеатру грає духовий оркестр. Неподалік біля шести столів вишикувалася черга за млинцями з медом і яблуками.

— Млинці з медом — партія з побєдой. Давайте беріть, — припрошує одягнутий як козак.

Четверо хлопців у жовтих футболках намащують на млинці мед і подають у серветках. Яблука люди беруть самі. Прикордонна кухня Оршанця наливає гарячий чай.

— Сам їм і вас припрошую. Народна Партія для вас буде хорошою, — підтанцьовує чоловік у костюмі цигана.

66-річна Надія Романова з Черкас вражена тим, яке свято влаштували "народнопартійці".

— Я теж із задоволенням подивилася концерт художніх колективів. Немає тієї помпезності, яку влаштовують інші. Людей уже дістали привезені "зірки". Нам хочеться свого — народного. В нас же стільки талановитих артистів у народі! Хіба не краще послухати українську пісню,  ніж дивитися на голі животи. А ввечері ще й "Кайдашеву сім'ю" подивилася безплатно.

— Хто з партій влаштовував таке свято? Та ніхто, — додає 50-річна Людмила Хаврел. — Хочу сказати стосовно команди в обласну раду від Народної Партії. Ви бачите, що сюди входять люди, які нічим себе не зганьбили і майже половина з них — жінки. Це добре, що вони представили кожного з них. А не просто начіпляли біґ-бордів і розбирайся в кандидатах сам, що воно й звідки.

У заході взяли участь близько 3 тис. осіб. Голова обласної організації 49-річний Сергій Терещук оголосив список кандидатів до обласної ради.

— Мета — показати, що в нас є свої позиції, які будемо відстоювати під час виборів і носіями яких будуть наші кандидати. Наша політична сила готова взяти на себе відповідальність за вирішення кардинальних питань розвитку області, — каже помічник-консультант народного депутата Сергія Терещука 52-річний Василь Касьян.

— Це один із робочих моментів організації виборчого процесу з боку Народної Партії, — каже  під час виступу перед зібранням голова обласної організації та народний депутат Сергій Терещук. — Ми представляємо кандидатів, щоб черкащани переконалися, що в нас сильна команда однодумців, порядних, професійних і відповідальних людей. Які нічим себе не скомпрометували. Вони всі корінні черкащани, яким не байдуже, що буде в області, місті. Ми докладемо всіх зусиль, щоб бути не тільки гідно представленими у всіх радах, а й справляти вплив на прийняття життєво-важливих рішень.

На сцену до Сергія Терещука виходять кандидати в депутати до обласної ради. Емоційно говорить депутат нинішнього складу обласної ради 54-річна Галина Кучер:

— Звертаємося до тих, хто зневірився в своїх політиках. Не будьте байдужі, бо вашими голосами скористаються інші. Будьте політично активними, від вас залежить, якою буде завтра "погода" в суспільстві. Громадянська активність — це те, що зробило країни Європи сильними, процвітаючими, демократичними. Такий курс вибрала і Народна Партія. Ми разом з вами зробимо державу кращою. У нас команда однодумців. Це тільки невеличка частина тих, яких ви бачите на сцені. "Народники" Черкащини — це авторитетні люди. Які зробили багато добрих справ, не зганьбили себе перед черкащанами, які живуть поряд з вами. Ми маємо реальну програму розвитку. У нас є соціально-економічні проблеми, об'єднаймося, щоб життя наших батьків і дітей було значно кращим. — Наші діди-прадіди жили в набагато гірших умовах, але не схиляли голови і боролися за майбутнє нашої країни. В усі складні часи останнє слово завжди було за народом. Так було і буде завжди! — закликав Сергій Терещук. — Сьогодні в нас особлива подія і в особистому житті окремих членів партії. Я хотів би на цій площі Тараса Шевченка вручити партійний квиток ветерану праці, який вступив у ряди нашої партії, — Тарасу Григоровичу Шевченку. Я не помилився, він живе у Костянтинівці на Смілянщині.

Супроводжували свято численні колективи художньої самодіяльності області.

Зараз ви читаєте новину «На святкуванні Дня Народної Партії з'їли три тисячі млинців із медом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі