четвер, 05 травня 2011 18:41

На світлофор назбирали 81 тисячу гривень

У Городищі на перехресті вул. Героїв Чорнобиля й Об'їзної встановили світлофор. Він єдиний у місті.

Обійшовся майже в 200 тис. грн. Більшість коштів надала районна і міська ради. Жителі району переказали на спеціальний рахунок понад 81 тис. грн.

— На цьому місці постійно трапляються аварії. Упевнений, що з появою світлофора ситуація покращиться, — говорить голова районної ради Олександр Ганжа, 53 роки.

Водії зі стажем пригадують, що колись над перехрестям висів світлофор. 20 років тому його демонтували. Відтоді побільшало аварій через порушення правил перетину перехрестя. 2011-го було три випадки.

— Тепер бачиш зелене світло — їдеш, червоне — стоїш. І ніхто нікуди не спішить, — каже водій  "ланоса" Віктор Петренко, 41 рік. — Головне, щоб про світлофор знали транзитні фури, які часто тут "літають". На інших перехрестях міста можна прекрасно обійтися без світлофора, але тут занадто багато транспорту.

Усього в області на дорогах міст і селищ встановлені 152 світлофори. Немає їх у Ватутіному, Катеринополі й Маньківці. У Чорнобаї, Тальному та Кам'янці пристрої не працюють уже багато років.

— Більшість світлофорів в області з минулого століття. Їхнє світло, особливо в сонячний день, не так видно, як у сучасних приладах зі світлодіодними лампами. З усіх світлофорів тільки дев'ять відповідають вимогам сьогодення. На інші ми дарма витрачаємо кошти і гріємо повітря, — каже начальник обласної Державтоінспекції Михайло Халаджи.

Зараз ви читаєте новину «На світлофор назбирали 81 тисячу гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі