четвер, 17 січня 2008 18:02

На Шувалівський замок дали вісім мільйонів

Торік Шувалівський замок у Тальному почали реставрувати. Подейкують, що на другому поверсі палацу обладнують президентські апартаменти. Маєток розташований у старому парку за півкілометра від міста.

— Про президентську кімнату неправда. Хто це поїде з Києва відпочивати у Тальне? Чого я тільки не чув. Навіть що пани знову повернуться, — розповідає начальник служби охорони культурної спадщини облдержадміністрації 52-річний Микола Суховий. — Насправді реставруємо замок зі збереженням усіх його архітектурних елементів. У ньому розміститься музей трипільської культури.

За державною програмою "Золота підкова Черкащини" на реставрацію замку виділили 8 млн грн. Спочатку роботи вели будівельники з Миколаївщини. Краном вони пошкодили одну із веж замку. Перекрили дах, але він почав текти. Восени підрядника змінили. Нині тут працює черкаський "Мехбуд".

— Вежу довелося відновлювати, — каже начальник дільниці 52-річний Володимир Коваль. — Вивезли безліч машин сміття.

У палаці зводять перестінки, настеляють підлогу, встановлюють сантехніку, вікна з мореного дуба. За кожне вікно заплатили по 8 тис. грн.

Після революції в палаці було педучилище. В окупацію — шпиталь німецьких льотчиків.

Зараз ви читаєте новину «На Шувалівський замок дали вісім мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі