четвер, 30 вересня 2010 16:58

"На релігійні свята ніколи не плануємо операцій"

58-річний Володимир Коротиш, завідувач травматологічного відділення черкаської лікарні N3, запевняє, що в лікарів є прикмети, перевірені практикою:

— Якщо кілька місяців немає пацієнтів із травмами, наприклад, падіння з висоти, укуси дикими тваринами, то обов"язково в один день привезуть кілька людей. На релігійні свята ніколи не плануємо операцій. Зазвичай прислухаємося до інтуїції хворих. Якщо людина каже, що перед операцією приснився недобрий сон або є нехороше передчуття, можемо перенести на інший день.

Для депутата обласної ради 46-річної Валентини Коваленко цифра 7 була нещасливою сім років:

— Усе, що з нею пов"язане, було негативне. Доки на це число, на Благовіщення, не випав захист дисертації. Як дізналася, була шокована. Але переносити не захотіла. Напередодні приснився сон, що підіймаюся в небо по драбині з мотузки. І вона мене розгойдала й викинула на небо. А там — образ Святого Миколая. Я простягла руки: "Допоможи мені". А він стояв такий грізний, а тоді куточками вуст усміхнувся. Дисертацію я захистила. Після того "сімка" для мене вже щаслива.

— Усі актори перед виходом на сцену обов"язково хрестяться, — говорить актриса обласного драмтеатру 52-річна Тетяна Крижанівська. — Коли в когось із рук випадає листок із роллю, треба швидко на нього сісти. Де б це не було. Якщо хочеш, щоб роль була вдалою. У актрис є на різні ролі певні талісмани. У мене на Раневську є певні духи. Назву не хочу казати. Коли граю Розауру, вдягаю певний перстень. Завжди приносить удачу. У день спектаклю із самого ранку намагаюся мати такий настрій, який буду грати. Тоді все вдається.

Усі актори перед виходом на сцену обов"язково хрестяться

Черкаський міський голова 43-річний Сергій Одарич у прикмети не вірить.

— Своїм оберегом вважаю хрестик, яким мене хрестили. Це було в дорослому віці. Наполягла бабуся, — розказує Сергій Олегович. — До числа 13 ставлюся жартома, а якщо ще й на п"ятницю припадає, тоді можу й пожартувати зі своїми друзями. Я більше вірю: якщо про щось мрієш, то треба цього дуже хотіти. У мене так було з аеропортом. Повертався з Кабміну — й дзвінок на мобільний із великою кількістю цифр. Дзвонить мій однокурсник із Канади, з яким не бачився 15 років. Він тепер директор зі східноєвропейського будівництва і реконструкції аеропортів. Домовилися, що допоможе з проектом.

— Окрім Господа Бога, ні в що більше не вірю, — запевняє голова громадської організації "Черкаси — твій дім" 50-річний Петро Чернявський. — Людині дані всі можливості зверху. А чи реалізує їх, то вже від неї залежить. На число 13 ніколи не реагую. Є в моєму мобільному номері? Ніколи навіть не звертав уваги. Прикмети діють на тих, хто в них вірить.

Зараз ви читаєте новину «"На релігійні свята ніколи не плануємо операцій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі