четвер, 16 жовтня 2008 15:39

"Москвичі" і "жигулі" викрадають після п"янки

Із початку року на Черкащині викрали 72 машини. Розшукали 46. Найбільше авто викрадають у містах Черкаси та Умань. У Корсунь-Шевченківському та Городищі цього року авто не крали.

— Сигналізація відлякує наркоманів і дрібних злодіїв. Якщо викрасти машину замовили професіоналам, вони кілька днів її відстежують. За допомогою ноутбука зі спеціальною програмою зчитують коди. Тут вже ніяка сигналізація не врятує, — розповідає Євген Юхно зі служби розшуку обласної державтоінспекції. — Хіба що в авто є така програма, як спостереження за машиною через супутник. У таких випадках 90 відсотків гарантії, що його знайдуть. При умові, що шукатимуть по гарячим слідам. "Москвичі", "жигулі" нині викрадають лише після п"янки. Комусь захотілося покататися чи в село з"їздити. Залишають машину там, де закінчилося паливо. Наркомани крадуть, щоб продати авто на запчастини.

Які найгучніші викрадення?

— Цього року за день украли три престижні авто. Бізнесмен із Сум приїхав у Черкаси, пішов замовляти номер у готелі. Ключі залишив у замку "мерседеса", бо там сиділа дівчина. Злочинці викрали машину з нею. Щоправда, за півкілометра пасажирку висадили. Сказали: "Якщо ти зараз не виходиш, то взагалі не вийдеш". Наступного дня жіночка на "тойоті" заїжджала у двір. Ззаду дитина була, років 4. Підбігли два хлопці, один почав душити жінку. Коли побачили дитину, пожаліли. Їхні обличчя зафіксувала прихована камера. Біля магазину жіночка щойно завела машину, як підбігли злодії й викинули її з авто. Зникли в київському напрямі. Ведемо пошуки.

Чи були випадки, що машину викрадуть, а потім пропонують знайти її за певну суму?

— Років зо п"ять тому таке було. Зникали "жигулі" різних моделей. За повернення машин у власників просили від 1,5 до 2,5 тисячі доларів залежно від моделі.

Найбільше машин викрадають у суботу з опівночі до сьомої ранку. Беруть переважно джипи. Найменше крадуть у п"ятницю.

Зараз ви читаєте новину «"Москвичі" і "жигулі" викрадають після п"янки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі