пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

"Москвич" Віталія Євтушенка заводиться без прогріву

45-річний Віталій Євтушенко з Черкас п"ять років тому придбав старий"москвич". До цього мав "жигулі" тринадцятої моделі.

— "Москвича" купив у рідної сестри за 550 доларів. Машині вже 23 роки. Зробив косметичний ремонт, підфарбував. Позаливав мовілем, щоб не пропадав метал. У машині були тяги від "волги". Замінені коробка передач і пічка. Мотор рідний. Коли брав машину, на спідометрі було 50 тисяч кілометрів. Уже наїздив  майже стільки ж. Але капітального ремонту не робив. Упевнений, що без нього  машина може пройти і 200 тисяч кілометрів. Заводжу без прогріву, — Віталій Миколайович повертає ключа, й авто починає працювати. "Москвич" голубого кольору в нормальному стані. На дисках коліс — ковпаки.

Євтушенко працює охоронцем на підприємстві "Черкасиводоканал". Живе в дев"ятиповерхівці на вул. Тараскова. Має пасіку, вулики вивозить на поля "москвичем".

— Як були "жигулі", чіпляю півтонни і чуствується. Якщо мало масла, то й мотор може вийти зі строю. У "москвича", якщо масла на палець, все одно буде їхати. І мотору нічого не станеться. Буває, завантажую й до тонни. У багажник клав по 300 кілограмів, і ресори не просідають. Хоч за паспортом можна п"ятдесят. Да, машина повільна. Швидше ста кілометрів вже не побіжить. Але в іномарку стільки не завантажиш.

Нещодавно Віталій Євтушенко купив потриману "волгу".

— Вона потужніша і теж роботяга. "Москвич" тепер збираюся продати за 7 тисяч гривень. Дешевше не віддам. Хай краще стоїть.

Зараз ви читаєте новину «"Москвич" Віталія Євтушенка заводиться без прогріву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі