четвер, 29 липня 2010 17:22

Місто викупить Річковий вокзал

1,5 млн грн передбачила в бюджеті розвитку міська рада Черкас на купівлю Річкового вокзалу. Міський голова Сергій Одарич, 43 роки, переконав депутатів: вокзал відновить роботу.

— Власник стверджує, що пасажирський порт нерентабельний. Тому займатися водними перевезеннями він не має наміру, — говорить мер. — Ми три роки вели з ним перемовини. Пропонували продати об"єкт іншим інвесторам. Шукали підприємців, які погодяться взяти порт і відновити роботу. Зрештою домовилися з власником, що викупимо будівлю і розвитком пасажирського вокзалу вже займатиметься міська влада.

Зі слів Одарича, наступного року міська влада відновить роботу Річпорту. Хоче зробити прогулянкові рейси на острови. Вокзал також прийматиме транзитні пасажирські кораблі.

Востаннє Річпорт перевозив пасажирів 1996-го. Обслуговував транзитні теплоходи, які прямували Дніпром до Києва, Дніпропетровська, Запоріжжя.

— На балансі Річкового вокзалу були два власні теплоходи на 150 місць. Возили черкащан на дачі до ближніх сіл Червоної Слободи, Чехівки, Прохорівки, — розповідає виконавчий директор порту Валентина Каїрова, 50 років. — До приватизаційних об"єктів ці теплоходи не ввійшли. Їх забрали на Київ. Річвокзал 1996-го приватизували.

У порту застерігають, що пасажирські перевезення завжди були збитковими. Собівартість квитка надто висока. Після приватизації в Черкасах працює лише вантажний порт. Із початком кризи вантажоперевезень майже немає.

— Пасажироперевезення усім Дніпром практично припинилися, — каже Каїрова. — В акваторії Черкас їх немає. Може, десь у Києві й ходять прогулянкові судна. Але не думаю, що сьогодні рейсові перевезення людей Дніпром будуть вигідні.

Зараз ви читаєте новину «Місто викупить Річковий вокзал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі