четвер, 10 липня 2008 20:13

Місцеві ради проти включення до національного парку пасовищ і сіножатей

На сесіях Чорнобаївської районної ради, Мохнацької, Великобурімської, Жовнинської, Кліщенської та Лящівської сільрад депутати виступили проти створення на території району національного природного парку "Нижньосульський".

— Ми не зможемо гарантувати людям, що в них не заберуть пасовища та сіножаті й не обгородять їх колючим дротом, як це зробили в Липовому Полтавської області, — розповідає голова Чорнобаївської райради 45-річний Олександр Юрковський.

У Чорнобаївському районі до складу "Нижньосульського" планують включити понад 8 тис. га — берег Дніпра та землі Сулинського заказника. Поміж них — рілля, пасовища, сіножаті, насосні станції, рибколгоспи, частина села Велика Бурімка.

— Більшість цих територій — землі господарського використання, які ні культурного, ні історичного значення не мають. Це лісові насадження, яким по 60 років, — продовжує Юрковський. — До того ж у парку планується створення готелів і баз відпочинку. Який же це захист природи?

Депутати рекомендували створити національний парк тільки на території, яка потребує захисту. Її межі нині визначає обласне управління екології та науково-технічний центр Полтавського обласного відділення інженерної академії.

Парк "Нижньосульський" створюють на базі Сулинського заказника. Він охопить землі Чорнобаївського району Черкащини, частину Семенівського, Оржицького та Глобинського районів Полтавщини. Тут гарна місцевість, є природні нерестовища риби.

Зараз ви читаєте новину «Місцеві ради проти включення до національного парку пасовищ і сіножатей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі