четвер, 03 січня 2008 18:44

"Міс Снігуронька" мріє відкрити український готель за кордоном

 

"Нам про цей конкурс сказали тиждень тому. На підготовку було обмаль часу. Якби повідомили раніше, виступила б ще краще", — каже 14-річна Віка Палій, переможниця конкурсу "Міс Снігуронька", що проходив перед Новим роком у селищі Чорнобаї в районному будинку культури. Вона стала кращою з семи дівчат-претенденток.

Найскладнішим для учасниць виявився перший виступ-візитка. Дівчата намагалися здивувати журі ефектною появою. Аліна Січкар, 16 років, виходить закутаною в простирадло та імітує народження Снігурочки зі снігу. Іншу учасницю — 14-річну Аню Ткачук — виносять на руках двоє хлопців, переодягнених оленями. На головах — роги з гілок. Четверо хлопчаків, помічників Віки Гусак, 15 років, викладають на сукні дівчини її ім"я. Кожна літера символізує певну рису характеру. "В" — впевнена, "І" — імпульсивна, "К" — кокетка, "А" — активна.

Одні дівчата розказують про себе самі, про інших учасниць розповідають учні молодших класів. Конкурсантки співають популярні новорічні пісні та їх обробки, танцюють, декламують вірші українською та англійською.

Під час виступу виникають проблеми зі звуком, тому декого з учасниць погано чути. Голова журі — начальник Відділу у справах молоді та спорту Чорнобаївської РДА 32-річна Оксана Брагінець — просить глядачів підтримати учасниць оплесками.

Під час другого конкурсу "Міс Грація" дівчата показують сукні. На загальному фоні бальних нарядів вирізняється вбрання Віки Палій — вишита сорочка та червона спідниця. На шиї і на руці — коралі.

— Я — українська Снігуронька, — каже дівчина. Декламує англійською вірш про Україну. Після виступу розповідає, що сорочку їй вишила прабабуся.

Під час третього конкурсу "Ерудит" дівчата відповідають на запитання ведучих. Перевіряють не так знання, як кмітливість.

— Скільки ніг у собаки, що є дороговказом до Києва, як називається шкільна книга жахів та як звати батька Марії Іванівни, — запитують у дівчат ведучі. Учасниці не завжди знаходять відповідь. Їм підказують із зали.

Четвертий конкурс — "Салон краси". Учасниці роблять зачіски своїм моделям. Віка Палій дотримується образу української Снігуроньки і представляє зачіску "Українська коса". Її модель — 11-річна Олена Кисіль. Зачіски інших учасниць — святкові: казкова феєрія, новорічний феєрверк, снігопад.

Після останнього конкурсу журі підбиває підсумки і оголошує переможців. Кожна з учасниць отримує звання. На грудях дівчат з"являються стрічки "Міс Чарівність", "Міс Елегантність", "Міс Скромність", "Міс Посмішка", "Міс Грація". Учасницям дарують набори чашок і цукерки.

Звання "Міс Снігуронька" присвоюють учениці Чорнобаївської гімназії Віці Палій. Дівчина розповідає, що це не перша перемога. Вона вже виграла конкурси "Податки очима дітей" та "Інтелект року". Улюблений її предмет — англійська мова. Дівчина мріє стати менеджером готельного бізнесу та відкрити за кордоном готель в українському стилі.

— Щоб пропагувати за кордоном українські традиції, — пояснює Віка.

Конкурс проходив між чорнобаївською гімназією, школами та філією Східно-Європейського університету менеджменту.

Зараз ви читаєте новину «"Міс Снігуронька" мріє відкрити український готель за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі