четвер, 23 липня 2009 18:51

Михайло Калініченко встає готувати о другій ночі

Автор: фото: Наталя ПИСАРЕВА
  Директор телерадіокомпанії ”Рось” Михайло Калініченко щотижня у службових справах буває в Києві. Дорогою обов’язково заїжджає у рідне село Маслівку. Каже, що там двічі закохувався
Директор телерадіокомпанії ”Рось” Михайло Калініченко щотижня у службових справах буває в Києві. Дорогою обов’язково заїжджає у рідне село Маслівку. Каже, що там двічі закохувався

"Я народився в унікальному селі, — розповідає 52-річний Михайло Калініченко, генеральний директор черкаської обласної телерадіокомпанії "Рось". — Уже 30 років живу в Черкасах, а такої краси тут не бачив".

Калініченко родом із Маслівки Київської області. Стоїть село на річці Росава.

— У цій річечці раніше риби було стільки, що я її ловив руками. Нагнуся над водою і рукою з-під каменя витягаю то одну, то дві рибинки. А найбільше любив раків ловити. Відрами їх додому носив. Але я раків не їв. Ми ж їх варили з cіллю, а руки мали завжди порізані, подряпані. Сіль заходила в рани й пекла.

Михайло Михайлович носив домашнім раків як делікатес.

— Дома що тоді з їжі було — хліб, сало, смалець, цукор. На свята батько різав курку. Раз на два роки кололи порося. Вибору в магазинах теж не було. Тому раки здавались якоюсь незвичною їжею.

Калініченко мало не щотижня буває по роботі в Києві. Дорогою заїжджає до Маслівки. Обов"язково підходить до колодязя, який його батьки викопали 1955-го.

— На ньому досі зберігся відбиток моїх ніжок. Батько взяв мене на руки і поставив у цемент, а мені ще й двох років тоді не було. Цей колодязь зараз у дворі в чужих людей, вони його засипали, бо провели собі водопровід. Хотів був забрати криницю до себе, вже й місце підшукав, але вони запевнили, що збережуть її.

У Маслівці Калініченко двічі закохувався: в сусідку Тамару Косенко і вдруге — у студентку місцевого технікуму. Михайло Михайлович і дотепер зідзвонюється з цими жінками.

Обов"язково підходить до колодязя, який батьки викопали 1955-го

Та найсильнішим він називає кохання до своєї дружини Олени. Від дня їхнього знайомства до весілля не минуло й півроку. Нині родина живе в приватному будинку в місті, має авто "Шкода Октавія". Олена Калініченко за фахом філолог, викладає в Черкаському університеті. Старший син живе в Києві, раніше працював на "Новому каналі", а зараз готується до захисту кандидатської. Молодший син цього року хоче вступати до столичного Інституту журналістики.

Михайло Михайлович каже, що його робота пов"язана зі стресами. Заспокоїтися йому допомагає куховарство:

— Люблю готувати сніданок для всієї родини. Для цього встаю о другій або о третій ночі й до ранку експериментую на кухні. Люблю поєднувати непоєднуване, наприклад, омлет із бананами. А так готую все — й супи, й борщі, й м"ясо. Найчастіше є час для цього лише у вихідні. От уявіть, прокидаються мої домашні, а на столі повно делікатесів.

Продукти Михайло Калініченко закуповує сам.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Калініченко встає готувати о другій ночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі