четвер, 06 грудня 2007 20:18

Макети патрульних авто водії сприймають за справжні

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  Під Уманню, на 202-му кілометрі траси Київ–Одеса, капітан міліції 28-річний Віктор Яровий перевіряє документи в уманчанина Володимира Присяжного, 60 років. За ними стоїть макет патрульної машини
Під Уманню, на 202-му кілометрі траси Київ–Одеса, капітан міліції 28-річний Віктор Яровий перевіряє документи в уманчанина Володимира Присяжного, 60 років. За ними стоїть макет патрульної машини

На дорогах державного значення, що пролягають Черкащиною, дорожня автоінспекція встановила дев"ять макетів патрульних машин.

За словами начальника обласного управління ДАІ Володимира Корєшкова, 39 років, поставили їх у місцях, де стається найбільше аварій. Перший з"явився місяць тому. За цей час кількість аварій на ділянці суттєво зменшилася.

Щоб макети не розламали й не розтягли, їх установили неподалік станцій техобслуговування. Домовилися із власниками про нагляд. Поки що випадків пошкодження не було.

Виготовляли копії патрульних авто приватні фірми Києва та Черкас. Металеві каркаси покрили спеціальною кольоровою плівкою, яку використовують для рекламних щитів. Вона стійка до непогоди. Вартість макета — 2 тис. грн.

Три макети стоять на автодорозі Бориспіль–Дніпропетровськ–Запоріжжя, по одному — на об"їзній дорозі біля Тального та поблизу Жашкова, решта — в Умані та біля сіл району — Ладижинки, Краснопілки, Малої Севастянівки. Час од часу місце їхнього розташування планують змінювати.

Інженер з організації дорожнього руху Уманської роти ДПС при обласному управлінні ДАІ 28-річний Віктор Яровий каже, що водії сприймають макети за справжні. Проїжджаючи їх, маякують зустрічним автівкам. Хоча, на його думку, вони занадто сині, тому трохи неправдоподібні.

Корєшков каже, що ідею ставити "обманки" на дорогах запозичили в російських колег.

Із початку року на дорогах області сталося понад 1200 ДТП. Це на 20% більше, ніж торік.

Зараз ви читаєте новину «Макети патрульних авто водії сприймають за справжні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі