четвер, 26 лютого 2009 18:37

Лікеро-горілчаний завод перевіряли з автоматами

— Уявіть: вриваються люди в масках з автоматами і наказують усім стояти, — згадує інспекторка відділу кадрів Уманського лікеро-горілчаного заводу Валентина Сліпченко, 55 років. — Потім почали відкривати двері в кожне приміщення. Якщо там були люди — наказували вийти у коридор.

18 лютого близько десятої ранку на територію заводу зайшли 25 людей. Пізніше з"ясувалося, що це працівники податкової інспекції Житомира.

— Мені сказали не рухатися, — веде далі Сліпченко. — Обшукали всі шухляди. Забрали навіть список днів народжень колег. Нікому не дозволяли відповідати на телефонні дзвінки й виходити без дозволу.

— Була постанова на обшук офісно-складських приміщень. Але його мали провести ще в квітні минулого року, — розповідає директор підприємства 50-річний Микола Сухий. — Чому перевіряли зараз — не знаю. До мене в кабінет зайшли зразу шість чоловік. Показали рішення суду, де було вказано, що перевірка ведеться згідно з оперативними даними. Причина — підозра на фальсифікат. Перевіряючі звірили з документацією залишки спирту та продукції. Зауважень не було.

Обшук тривав із 10-ї до 19 години. Вилучили документи, комп"ютери.

— Забрали навіть план ремонту обладнання та паспорти на нього, — дивується Сухий. — Без комп"ютерів нормально працювати ми не можемо. Завтра відгрузка до Абхазії, а документації немає.

Директор заводу не розуміє, навіщо податківці ввірвалися на підприємство зі зброєю.

— Ми — державне підприємство. Який міг бути опір? Поставили варту навіть біля простих працівників. У нас основний контингент — жінки, вони сильно перелякались. Уже написали скаргу на дії податківців. Вважаємо, вриватися з автоматами у них не було підстав. Зазвичай уповноважені органи просто приходять, показують постанову і перевіряють.

На підприємстві припускають: обшук замовили конкуренти.

— Масово пішли перевірки заводів, які випускають продукцію під однією торговою маркою, — кажуть працівники.

Зараз ви читаєте новину «Лікеро-горілчаний завод перевіряли з автоматами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі