четвер, 24 лютого 2011 18:30

Лікарня просить грошей у сусідніх районах

Головний лікар Шполянської райлікарні 58-річний Василь Уманець надіслав листи до Тальнівської і Катеринопільської районних рад. Просить підтримати заклад фінансово.

За планами реформування закладів охорони здоров'я у Шполі має бути центр госпітального округу, до якого входитимуть три райони — Шполянський, Тальнівський і Катеринопільський.

— Просимо райради компенсувати витрати на лікування хворих із цих районів. У нас буде два міжрайонних відділення — офтальмологічне й хірургічне, — каже Василь Уманець. — Пролікуємо хворих, визначимо суму затрат і виставимо рахунок районним радам.

53-річний Андрій Моклюк, голова Катеринопільської районної ради, говорить, із фінансуванням Шполянської райлікарні не повинно виникнути проблем.

— У нас немає лікаря-офтальмолога, тому хворих давно відправляємо на Шполу. Тим більше що рахунок нам виставлятимуть по факту лікування. Думаю, 4 березня депутати ухвалять рішення.

Заступник голови Тальнівської районної ради 50-річний Володимир Глухенький налаштований категорично.

— Такого не буде. Депутати не допустять, щоб ми перераховували гроші на чужу лікарню. Якщо доведеться возити, то везтимемо в Черкаси, а не в Шполу. Ми вже виходили на нашого депутата, начальника обласного управління охорони здоров'я Володимира Брожика. Він запевнив, що рішення про реформування лікарень не остаточне. Це тільки пропозиція.

Головний лікар Тальнівської лікарні Анатолій Майсюк, 63 роки, стверджує, що хворі із Тального до Шполи не поїдуть:

— У нас є два офтальмологи. З роботою вони справляються. Якщо виникнуть проблеми, то везтимемо в Умань і Звенигородку, бо вони поруч. Рішення про передачу Тального до Шполянського госпітального округу є помилковим. Його переглядатимуть.

Зараз ви читаєте новину «Лікарня просить грошей у сусідніх районах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі