пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:00

Кошеня від капловухого Альоші купили за 2,5 тисячі доларів

Автор: фото: Леся ЩЕРБЕНКО
  Капловухий Альоша чекає моменту, щоб утікти з клітки, на Міжнародному шоу котів
Капловухий Альоша чекає моменту, щоб утікти з клітки, на Міжнародному шоу котів

У палаці Дружби народів, що в Черкасах, 6–7 жовтня відбулося Міжнародне шоу котів. 3-річного Альошу породи шотландська капловуха виставив 19-річний черкащанин Дмитро Губенко.

Альоша — єдиний у своїй породі серед котів Черкащини має звання чемпіона світу. У Дніпропетровську він отримав першу медаль. Тоді йому було 3 місяці. Нині має 15 кубків за перше місце й понад 100 медалей за інші. Найціннішою нагородою свого кота Дмитро вважає третє місце на міжнародному конкурсі в Москві, яке Альоша здобув торік. У змаганнях брали участь коти з 25 країн світу. Альошу високо оцінили за шляхетний родовід та зовнішній вигляд.

Чим більше кіт має медалей, тим дорожчий. Дмитро Губенко оцінює свого улюбленця в $3 тис. Альошине потомство розкуповують шанувальники породи капловухих із різних країн світу. Найдорожче кошеня Дмитро продав у США за $2,5 тис. А перше — до Китаю.

Хлопець розповідає, що найбільше Альоша любить м"ясо та котячі вітаміни. Інколи їсть фрукти й овочі. Не байдужий до лимонаду. На виставці кілька разів він тікав із клітки. Його довго ловили.

Дмитро — студент фінансового факультету Черкаського технологічного університету. Котів розводить із 8-ми років. Це його хобі. Дмитро має трьох дорослих котів. Заробляє на продажу кошенят. Каже, цей бізнес надто витратний. Хлопець купує корми й вітаміни. Середня плата за участь у виставці становить $100.

На черкаській виставці 53 господарі представили 65 котів.

Зараз ви читаєте новину «Кошеня від капловухого Альоші купили за 2,5 тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі