четвер, 11 листопада 2010 19:15

Колишній губернатор пройшов до обласної ради

56 депутатів матиме в Черкаській обласній раді фракція Партії регіонів. Це 55% усіх депутатських місць. Решту 47 мандатів розподілили так: 21 — "Батьківщина", 12 — Народна партія, п'ять — "Фронт змін", чотири — комуністи, три — Нова політика. По одному депутатському мандату матимуть Партія вільних демократів, "Сильна Україна", "Наша Україна".

У порівнянні з виборами 2006-го "Регіони" додали 50 депутатських місць. Натомість "Батьківщина" втратила 14 мандатів. Удвічі збільшила своє представництво в обласній раді Народна партія. Комуністи зберегли чотири мандати.

"Нашоукраїнців" воблраді представлятиме колишній губернатор Олександр Черевко. 2006 рокупредставники цієї партії мали 13 мандатів.

У суботу ОВК оприлюднила результати виборів депутатів обласної ради по мажоритарним округам. По 8-му округу (Звенигородський район) депутатом було названо кандидата від Партії регіонів Олександра Дудника. Натомість "нашоукраїнці" заявили, що мають протокол з мокрою печаткою, денаписано, що переміг екс-губернатор Олександр Черевко.

8 листопада о 14.00 представники Черевка прийшли в обласну виборчу комісію. Вимагали надати їм новий протокол, де мала бути зафіксована поразка екс-губернатора. Їм повідомили, що протокол у сейфі голови комісії. Ключі тільки в неї. Впродовж дня вона так і не з'явилася. Черевко звернувся до суду.

— Обласна комісія злякалася ґвалту, який ми підняли в пресі й після вказівки з обласної адміністрації визнала свою "технічну помилку", — каже керівник прес-служби обласного осередку "нашоукраїнців" 50-річний Степан Вінярський.

У середу Черкаський окружний адміністративний суд виніс ухвалу про припинення провадження справи, внаслідок примирення сторін та виправлення технічних помилок допущених Черкаською обласною виборчою комісією.

Про фальсифікації розповідають і представники "Батьківщини". У Смілянській районній виборчій комісії перерахували голоси у виборчому окрузі №26. За результатами переміг кандидат від Партії регіонів Юрій Сегеда з лісового господарства. Хоча за попередніми підрахунками лідером був кандидат від "Батьківщини" 63-річний Валентин Хижняк, директор школи села Макіївка.

Партія регіонів додала 50 депутатських місць

— Із семи кандидатів я набрав найбільше голосів, — каже. — Коли подзвонив у районну виборчу комісію, мене запевнили: "У вас така перевага, що немає чого хвилюватися". Це підтвердив і керівник районної організації "Батьківщина" Василь Латенко. Мовляв, я йду з великим відривом і жодних шансів у Сегеди немає. Щоб він переміг, за нього мали проголосувати щонайменше три села. Наступного дня в інтернеті з'явилася інформація, що переміг Сегеда. Я не повірив, подумав, що жартують. У п'ятницю подзвонив у районну комісію, там сказали, що я набрав 1810 голосів. Питаю, а скільки конкурент. Це довго шукати, відповіли, приїдете сюди й скажемо. Я відчув щось недобре й поїхав у Смілу. На четвертому поверсі адміністрації вхід до комісії заблокували якісь чоловіки, близько 20 осіб. Мене грубо відштовхнули. Не впустили і голову райради Мар'яну Герасименко і заступника Анатолія Терещенка. Пропустили, коли зачитали вердикт. Мій конкурент набрав на 55 чи 65 голосів більше. Перерахунок робили на основі заяви Сегеди, що село Макіївка підтасувало голоси і зіпсувало бюлетені. З 426 бюлетенів моїх односельчан, 400 — зіпсованих.

Зараз ви читаєте новину «Колишній губернатор пройшов до обласної ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі