четвер, 12 лютого 2009 16:58

Катерина Андрусик вийшла заміж за німця

У січні 29-річна Ганна Кондратюк із Маньківки одружилася з 33-річним черкащанином Михайлом Лисим.

— Поїхала до Черкас на вчительський семінар, — згадує Ганна. — В кафе познайомилася з Михайлом. Він мені сподобався — видний хлопець, працює в банку. А от я йому — не зовсім. Фігура в мене не дуже, та й обличчя — так собі.

Ганна зателефонувала Михайлу, умовила зустрітися ще раз.

— Сіла і задумалася, чим можна зацікавити такого красеня. Потім розробила власну стратегію. Вирішила у всьому копіювати партнера. Знала, що він любить одягатися у джинси й спортивку. Навіть коли йде на побачення чи роботу. Тому від вечірньої сукні та ділового костюма відмовилася. Одягла також джинси.

Жінка уважно спостерігала за Михайлом. У нього повільна вимова, тихий голос. Ганна також намагалася так розмовляти.

— Коли говорить, нахиляє голову набік. Я й це копіювала.

Того разу Михайло сам запропонував зустрітися знову. Потім запросив на побачення.

— Сам собі дивувався, адже Ганна — не мій тип жінок, — розказує черкащанин, обіймаючи дружину. — Щось у ній зацікавило. Десь відчувалося на підсвідомому рівні.

— Жінкам набагато складніше знайти пару, ніж чоловікам, — вважає психолог з Умані Марія Волошина, 34 роки. — Самотньою зараз є кожна третя жінка. Кожна друга, хоча й має пару чи перебуває у шлюбі, та лише номінально. Цьому є дві причини: по-перше, важка економічна ситуація, по-друге, поступовий перехід до іншої моделі суспільства.

Жіночий стереотип мислення відрізняється від чоловічого. Особливо це проявляється у скрутних економічних умовах. Чоловіки зазвичай розгублюються, стають слабкими, більше переживають. Жінки згруповуються і намагаються виправити ситуацію.

— Багато з них пояснюють це материнським інстинктом — аби дітей прогодувати, — веде далі Волошина. — Тому кохання і романтика відходять на другий план. Залишаються кар"єра та діти.

42-річна Катерина Андрусик з Умані після розлучення з чоловіком залишилася без житла і з трьома дітьми на руках. На заміжжя вже не сподівалася.

— Гадала, кому я треба з таким "багажем", — зізнається. — Але подивилася на себе критичніше. Стала стежити за собою. Раніше на вихідних бігала, наче білка в колесі. Потім почала виділяти час і на себе. Робила вдома манікюр, фарбувала волосся. З часом знайомі підмітили, що раніше плелася з двома авоськами, а зараз іду легкою ходою й усміхаюся сама собі. З поглядів чоловіків зрозуміла, що усе ще можу подобатися.

Сам собі дивувався, адже Ганна — не мій тип жінок

За два роки після розлучення Катерина знову вийшла заміж. Познайомилася на роботі з представником німецької делегації Міхаелем. Почали листуватися. За кілька місяців побралися. Зараз живе у Німеччині.

— Щоб знайти пару, варто хоч інколи згадувати, що ви — жінка, — радить психолог Марія Волошина. — Попри зайнятість, приділяти увагу зовнішності. Бути меншою в стосунках, а не вихвалятися власним его. Ну і, звичайно, поставити на перший план родину.

Торік на Черкащині зареєстрували 8 451 шлюб і 4 888 розлучень. Фахівці кажуть, часто сім"ї розпадаються через міграцію. Люди їдуть за кордон, місяцями на заробітках. Родини фактично роз"єднані. А ще жінки лишаються самотніми через бажання бачити поруч казкового принца. Тобто чоловіка, котрий був би забезпечений, без шкідливих звичок, при роботі, розумний, відповідав би певним фізичним характеристикам.

— Колись мріяла, щоб коханий був високий, худощавий, із м"язами на руках, брюнет. Я такого і знайшла собі, — зізнається 32-річна черкащанка Валентина Захарченко. — Заміж вийшла у 24 роки. Та шлюб не протримався довго. Розійшлися, коли доньці виповнився рік. Зараз переконалася, що це абсолютно не головне в житті.

Валентина — співзасновниця і заступниця директора черкаського піар-агентства "ОСА". Бізнес започаткувала понад рік тому.

— Часто доводиться чути від знайомих: у майбутнього чоловіка має бути автомобіль не гірший, ніж "Мазда-3", квартира, щоб одягався у брендові речі, — посміхається Захарченко. — Для мене це не робить погоди.

Валентина каже, після розлучення мала час розібратися в собі.

— Для сім"ї самого кохання замало. Потрібно себе позиціонувати. Як ти себе піднесеш, так і до тебе будуть ставитися.

Дитина є ще одним критерієм, який майбутньому чоловіку доведеться врахувати.

— Не хочеться бути між чоловіком і дитиною, як між двох вогнів. Але дитина — свого роду барометр, який визначає, чи зможемо ми жити з тим або іншим чоловіком. Я не кажу, що він має ставитися до дитини, як батько. Між ними має бути порозуміння. Інакше не можна буде побудувати стосунки, — запевняє Валентина Захарченко.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Андрусик вийшла заміж за німця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі