четвер, 30 жовтня 2008 19:54

Григорій Петриненко перевчився на сантехніка

39-річний Григорій Петриненко із Черкас встановлює сантехніку. На місяць має заробітку до 3 тис. За освітою чоловік — радіомеханік. Навчився обладнувати сантехніку п"ять років тому в одній із місцевих фірм.

— Працював тоді у грошовитих людей, то робили на совість. Навички сантехніка  схоплював швидко. Через деякий час зрозумів, що мене дурять із зарплатою. Вирішив працювати сам на себе. Вмію встановлювати унітази, ванни, стелити теплі поли, у свердловину встановлювати насоси, проводити опалення, водопровід.

Із відкладених грошей майстер придбав інструменти: дриль, перфоратор (бурильний молоток), болгарку (електрична пилка з круговим диском), набір різних ключів. Спочатку Григорій Олегович робив своїм знайомим. А ті вже рекомендували його своїм друзям.

За встановлення ванни чоловік бере від 250 грн, унітазу — 100–150 грн. За мийку — від 80–150, сюди входить і проведення труб. Встановлення унітазу коштує 100–150 грн, у залежності якої він марки.

— Разом ідемо в магазин чи на ринок скуплятися. Там мене вже знають і відпускають товар дешевше. Роботу починаю на другий або ж на третій день. Потрібно час, щоб перекрити воду у підвалі по стояку. Плачу "жеківським" хлопцям до 20 гривень. Бо тільки вони мають ключі. Та й менше відповідальності. У загальну ціну також включаю демонтаж старого обладнання. Для того, щоб зробити зварювальні роботи, кличу знайомого. Плачу йому 50 гривень за стик. Все інше виконую сам. По закінченню роботи показую господарю результат. Залишаю мобільний телефон. На випадок, якщо щось трапиться. Домашній не даю, щоб не турбували дітей. Коли називаю ціну, не червонію. Із бідніших прошу менше.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Петриненко перевчився на сантехніка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі