Ексклюзиви
четвер, 22 січня 2009 21:02

Грабіжники вибивали двері і зв"язували господарів

У Черкасах затримали трьох осіб, які грабували помешкання в Черкаській та Київській областях.

— Один з бандитів 20-річний Олексій п"ять років тому приїхав у Черкаси, — розповідає 30-річна Ірина Діденко з управління УМВС області. Прізвища зловмисників не називає, посилається на таємницю слідства. — Він раніше був засуджений за збут наркотиків. Квартиру зазвичай винаймав у приватному секторі в пенсіонерів. Роботи не мав, тому вирішив заробляти грабіжництвом. Купив маски, скотч та зброю травматичної дії. Про свої плани розповів старшому брату Сергієві, а той — колишньому співкамерникові Юрію.

Чоловіки брали таксі, за 300 м од помешкання просили зачекати. Водій нічого не підозрював. Грабіжники в масках вибивали двері і вривалися до помешкань.

— Господарям заламували руки, зв"язували їх скотчем і нишпорили, шукаючи цінні речі, — продовжує Діденко. — Забирали гроші, ювелірні вироби, побутову техніку, мобільні телефони. Усе звозили до квартири, яку винаймали.  Уже там ділили вкрадене та збували, де прийдеться. Але діяли не згуртовано. Приховували один від одного, хто що вкрав. Тому в банді не було згоди.

Зловмисники побували в Соснівському, Черкаському, Смілянському, Корсунь-Шевченківському районах та на Київщині. Нині слідча група області розслідує, скільки помешкань пограбували затримані. Вилучили речові докази: зброю, маски, битки, якими грабіжники користувалися. Порушили понад 20 кримінальних справ. Правоохоронці не виключають, що їх може бути значно більше.

Зараз ви читаєте новину «Грабіжники вибивали двері і зв"язували господарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути