четвер, 15 травня 2008 14:33

Готель будували усім селом

Готель для прийому іноземних туристів відкрили в Зеленій Діброві — найменшому селі Городищенського району. Тут близько 600 жителів.

У село часто приїздять гості з польського містечка Хоч, із яким уклали договір про співпрацю. Налагодити культурний обмін із Зеленою Дібровою також бажають територіальні громади із Латвії, Литви та Словаччини. Тут знаходиться могила Катерини Красицької — старшої сестри Тараса Шевченка. З 1964 року в селі діє козацький кіш.

— Торік на літніх канікулах 20 наших школярів відпочивали в Плешівському воєводстві. А тепер у нас гостюватимуть 15 польських дітей, — розповідає, поправляючи окуляри, сільський голова Зеленої Діброви Ігор Щербак, 37 років. — У районі перебуватимуть також діти з Німеччини, тож є ідея провести в Зеленій Діброві зустріч школярів трьох країн.

Гостинний будинок складається з трьох блоків: готель, кухня і їдальня, а також музей села. Готель обладнали у приміщенні колишнього дитсадка, який пустував три роки. Щоб зібрати кошти на ремонт, звернулися до громади. Люди давали хто скільки міг, починаючи із 3–5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Готель будували усім селом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі