понеділок, 01 жовтня 2012 06:45

Геннадій Москаль зустрівся з ватутінцями

Автор: фото: Анна ЛУКАШЕВИЧ
  Народний депутат Геннадій Москаль (у центрі) представляє мешканцям Ватутіного єдиного кандидата від об’єднаної опозиції у 199 окрузі Анатолія Бондаренка (ліворуч)
Народний депутат Геннадій Москаль (у центрі) представляє мешканцям Ватутіного єдиного кандидата від об’єднаної опозиції у 199 окрузі Анатолія Бондаренка (ліворуч)

У понеділок на пл. Леніна в місті Ватутіне стоять чотири намети з інформаційною продукцією про об'єднану опозицію та її кандидатів. По периметру площі розставлені стенди з плакатами Юлії Тимошенко за колючим дротом із написом "Незламна". Поряд зображення єдиного кандидата від опозиції у 199-му окрузі Анатолія Бондаренка. Збираються кілька десятків людей.

— Шановні земляки, дякую, що прийшли на зустріч і думаєте про долю України, про те, в якій країні жити нашим дітям. Чи хочемо жити в тій країні, де президент має найдорожчий у світі вертоліт і тільки за останній рік з бюджету вкрали понад 40 мільярдів гривень. Сьогодні треба усвідомити: є чорне й біле, влада й опозиція. Кому покращили життя, той за владу, хто хоче щось змінити — той за опозицію. На численне прохання ватутінців у гості до нас завітав народний депутат України Геннадій Москаль, — звертається до присутніх Анатолій Бондаренко, 37 років.

Усі аплодують.

— Азаров недавно сказав: "В Україні не те, що погано, а дуже погано".  Азаров визнав, що немає ніякої стабільності й добробуту, ніякі руїни не подолані, а Україна вступила в нову хвилю економічної кризи, — розповідає Геннадій Москаль, 61 рік. — Я перед зустріччю подивився рейтинги: ми на перших місцях по смертності, розповсюдженню туберкульозу, наркотизації, торгівлі людьми, перше місце по безробіттю. Сьогодні уряд про це мовчить. Україна займає перше місце у світі за кількістю контролюючих органів. Який бізнес це може витримати? Четверо українців із п'яти живуть за межею бідності. Про те, що цю владу потрібно міняти, говорять статистичні дані.

— Усю структуру цю треба міняти. От шо мені зробила ця влада? Я пенсіонер, 10 років на пенсії. Добавили мені 100 гривень? І це вони кричать, що харашо зробили. А ціни які, а квартплата? А на лікарства скільки йде, — говорить 65-річний Володимир Оріщенко, спершись на кермо велосипеда.

— Прийдіть на вибори, бо інакше партія влади вкраде ваш голос. Владу треба міняти частіше і не треба цього боятися. Підтримайте опозицію, й вона підтримає вас у парламенті у вигляді законів, скасування пенсійної реформи, податкового кодексу та всієї іншої дурниці, яку підтримала парламентська більшість. Голосуйте за свого кандидата, — каже Москаль показуючи на Бондаренка.

— Да, це такий як нам нада, — каже Надія Гамаліна, 74 роки. — По ньому ж видно, шо проста людина.

Люди приєднуються до розмови.

— Ну а шо ця влада зробила? Я щоб забрати свою тисячу, мусіла 10 раз дзвонити на гарячу лінію. Шо ж це таке робиться? Оформилася, а забрати не можу, — розповідає Людмила Музиченко, 68 років.

— А скажіть, важко бути депутатом? — запитує Анатолій Лисак, 73 роки.

— Важко бути опозиційним депутатом, бо ні один закон не можна просунути у Раді, — відповідає Москаль. — В Адміністрацію президента ми зайти не можемо, в Кабмін не можемо. Чомусь влада так боїться альтернативної думки.

Зустріч триває годину. Опісля кілька людей підходять до Геннадія Москаля з особистими зверненнями.

Зараз ви читаєте новину «Геннадій Москаль зустрівся з ватутінцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі