четвер, 25 листопада 2010 16:39

Футбольний клуб створять улітку

Улітку 2011 року в Черкасах планують створити професіональний футбольний клуб "Славутич". Його хотіли зареєструвати цього року для участі у чемпіонаті 2010–2011. Однак федерація футболу України відмовила черкасцям, бо ті пізно подали заявку.

— Зараз готуємося до ліцензування, яке пройде в березні наступного року у Федерації футболу України. Майбутні штатні працівники клубу найближчим часом поїдуть у Київ для участі в семінарі, — розповідає Володимир Фощій, 60 років, голова федерації футболу Черкаської області.

Набирати гравців до новоствореної команди почнуть у травні.

— Ми тримаємо в голові кандидатури головного тренера й футболістів, однак реальні кроки по їх запрошенню робитимемо ближче до літа. Зараз немає смислу тримати у штаті людину, яка почне приносити користь лише за півроку, — говорить Фощій.

Питаю, чи планують запросити в команду найкращого бомбардира чемпіонату України 2009 року, колишнього смілянина Олександра Ковпака. Він має проблеми з теперішнім клубом.

— Запрошувати його до Черкас однозначно не будемо. Трансферна вартість Олександра нам не під силу.

Передбачити перспективи новоствореного клубу голова обласної федерації футболу не береться:

— Усе залежить від тих завдань, які поставить губернатор перед футболістами. Будуть кошти — відразу поборемося за вихід у першу лігу. Ні — потратимо кілька сезонів на обкатку.

Зараз ви читаєте новину «Футбольний клуб створять улітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі