четвер, 26 серпня 2010 19:03

"Фехтування — це шахи на ногах"

Автор: фото: Алевтина НАДЕМСЬКА
  Показовий виступ учнів Черкаської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №2
Показовий виступ учнів Черкаської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №2

"Фехтування — це один з благородних видів єдиноборств, — розповідає 49-річна Людмила Шкалікова, заслужений тренер України, президент Черкаської обласної федерації фехтування". — Це вид спорту, в якому в принципі немає травматизму.

У фехтуванні необхідно заздалегідь уміти прораховувати дії свого суперника.

— Насамперед тренується інтуїція, швидкість і реакція. У фехтуванні використовується близько півтори тисячі прийомів, тому оперативна пам"ять в людини працює в першу чергу. В бою важливо швидко прийняти правильне рішення. Тому часто цей вид спорту називають "шахами на ногах".

Черкаська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа N2 — одна із кращих в Україні. Зал для фехтування обладнаний електронним устаткуванням.

— Бій — це мистецтво, — продовжує Людмила. — В нас існує свій кодекс честі. В першу чергу, виходячи на доріжку, учень вітає свого опонента, а в кінці бою обов"язково тисне йому руку. Цим знаком суперники демонструють вдячність один одному за можливість проведення бою. Якщо дитина не подає руку, за це дають чорну картку і взагалі знімають зі змагань.

Фехтування — сприяє духовному росту.

— Перші два роки в нас йде гімнастика, — каже тренер. — Обов"язково шпагат, так як основний прийом це випад в полу шпагаті. Цей вид спорту тренує не лише м"язи тіла, а й розвиває інтелектуальні здібності. Діти стають дисциплінованими і краще навчаються в школі. Дитина не може піти просто покурити чи випити пива. Для них головне — результат. А він досягається завдяки тренуванням та здоровому способу життя.

Нещодавно був навчально-тренувальний збір на спортивній оздоровчій базі "Динамо" в Дахнівці. Там зробили спеціальний фехтувальний зал на дві доріжки.

— Зараз діти готуються до молодіжних ігор. З вересня починається сезон змагань, який закінчується чемпіонатом світу. Цьогоріч туди з Черкас потрапили троє спортсменів.

Більш детальну інформацію про заклад можна отримати за адресою:

м. Черкаси, вул. 30-річчя Перемоги, 36 або за тел.: 56 90 49, (067) 478 92 49

Зараз ви читаєте новину «"Фехтування — це шахи на ногах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі