понеділок, 13 лютого 2012 05:15

"Євангеліє від Луки" замовляла знайомим із Москви"

Автор: Фото надане прес-службою Світлани Трофімової
  Світлана Трофімова читає книжку Томаса Мерфі ”Спокуса моралі” англійською мовою
Світлана Трофімова читає книжку Томаса Мерфі ”Спокуса моралі” англійською мовою

— Книжку з рук не випускаю, навіть якщо кудись їду чи лечу в літаку. Навіть улітку, коли їздила велосипедом до Дніпра, то записувала аудіокнижку собі на айпод і слухала під час руху. То був якийсь історичний роман, не запам'ятала, бо не дуже вразив, — розповідає депутат обласної ради, генеральний директор управляючої компанії "Партнер" 36-річна Світлана Трофімова.

— Моя мама любила читати, тому вдома в нас була велика бібліотека — в одній кімнаті стояла шафа на всю стіну, заставлена книжками від низу до стелі. Я пам'ятаю, як зайшла і побачила всі ці книжки, вони так гарно і акуратно були розкладені по поличках, що мені стало цікаво: що ж там усередині, навіщо їх узагалі пишуть? — розповідає.

Першу книжку прочитала у другому класі — "Алые паруса" Олександра Гріна.

— Наступний автор був Купрін. Він стояв на полиці поряд з "Алыми парусами". Я взагалі дуже люблю класику, переважно це зарубіжна, українську вивчаю зараз зі своєю донькою 14-річною Машею.

Якщо цікава книжка, може прочитати за добу.

— Два томи Джейн Остін — а це вісім романів — здолала за тиждень. Книжка важила близько 3 кілограмів, доводилося класти на щось, у руках тримати було неможливо. Улюблений твір Остін — "Гордость и предубеждение". Хоч і писалася вона у XVIII столітті, але істина завжди однакова.

Трофімова не любить фантастики й детективів.

— Часто читаю зарубіжну сучасну літературу, наприклад, Пауло Коельйо. Після "Алхіміка" взагалі почала по-іншому дивитися на життя: мені тоді було 26 років, і я зрозуміла, що все можливо, головне — вірити.

Літературу зазвичай купує в місцевих книгарнях.

— Важко дістати початківців. Роман сучасної австрійської письменниці Емілі Магвайр "Євангеліє від Луки" замовляла знайомим з Москви, бо в нас ніде не продавалася. Читала не відриваючись: почала ввечері й закінчила о сьомій ранку.

Удома має бібліотеку на 300 книжок. Найдорожче видання коштує 680 грн — подарункове "Сучасний етикет". Купила його для доньки. Ще 1 тис. видань зберігаються у батьків.

Захопилася книжкою "Мова рухів"

Заступник голови обласної ради Василь Касян, 53 роки, захоплюється поезією колеги-депутата Валентини Коваленко.

— Вона мене заспокоює.

Начальник Головного управління охорони здоров'я та медицини катастроф Черкаської облдержадміністрації 44-річний Володимир Брожик любить фантастику:

— Реалії життя й так зрозумілі. Також люблю філософські твори. Читаю по діагоналі, так іще в школі вчили, головне — вловити зміст. На читання витрачаю в середньому півгодини на день.

Начальник регіонального відділення Фонду державного майна, депутат облради Наталія Горбенко, 57 років, останнім часом захопилася книжкою "Мова рухів" Алана Піза:

— Для себе взяла те, що не можна чухати носа, вухо, бо, по-перше, це некультурно, а по-друге, вказує на слабкість перед іншою людиною.

 

Зараз ви читаєте новину «"Євангеліє від Луки" замовляла знайомим із Москви"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі