четвер, 11 вересня 2008 21:26

Катерина Ковальова померла від раку

31 серпня у Вишгороді під Києвом поховали 54-річну Катерину Ковальову. Її знали як поетесу Катрусю Кособлик. Пісень на її слова співають по всій Україні. Їх виконував хор "Гагілка" із Торонто. Для Людмили Зикіної Кособлик написала пісню "Я люблю тебя, Россия".

Катерина Ковальова народилася в селі Колодисте Тальнівського району. Мала два дні народження. Фактичний — 6 грудня 1953 року та "за паспортом" — 2 січня 1954-го. Школяркою двічі перемагала на обласних поетичних конкурсах. Музику до її поезій писали тальнівець Микола Вовк, Сергій Волков із Кам"янки та Дмитро Вовк зі Шполи.

1976 року Катерина вийшла заміж. Народила сина Богдана та доньку Ярославу. У 1980-х вела телепрограму "Сонячні кларнети", яка виходила на національному каналі в прямому ефірі. Згодом — учителювала, завідувала будинком культури, працювала науковим співробітником Літературно-меморіального музею Шевченка в Каневі. Була кореспондентом районних газет. Увесь час писала вірші.

2005-го лікарі виявили в Ковальової пухлину мозку. Поетеса перенесла декілька операцій. Коли лежала в реанімації, донька Ярослава видала збірку материних віршів під назвою "Катарсис душі".

Зараз ви читаєте новину «Катерина Ковальова померла від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі