четвер, 20 березня 2008 18:38

Едуарда Ружицького обрали мером Жашкова

16 березня в Жашкові відбулися позачергові вибори міського голови. На цю посаду претендували семеро кандидатів.

Найбільше голосів отримав районний військовий комісар 42-річний Едуард Ружицький, який сам висунув свою кандидатуру. За нього проголосувало 1335 жашківчан. Загалом у місті близько 12 тис. виборців.

— Явка на виборах була дуже мала. Проголосувати прийшли лише 28 відсотків виборців, — каже секретар 43-річна Жашківської міської територіальної комісії Валентина Марчук. — Люди, мабуть, стомилися від виборів.

Попередній мер Жашкова Микола Холоденко добровільно склав повноваження. Чоловік перейшов на посаду директора рибного господарства "Гірський Тікич".

Вибори також пройшли у трьох селах. У Мар"янівці Шполянського району на посаду сільського голови претендували шестеро осіб, із них дві жінки. Переміг 57-річний Василь Кугот. Явка виборців становила 60%. В Острожанах Жашківського району було вісім кандидатів, із них дві жінки. Найбільше голосів отримала 49-річна Олена Петрук, яка до цього 10 років працювала секретарем сільради. Явка виборців становила 71%. У Самгородку Смілянського району було найменше кандидатів — двоє чоловіків. Самогородяни проголосували за 56-річного Валерія Шпака. На вибори прийшло 76% селян.

Зараз ви читаєте новину «Едуарда Ружицького обрали мером Жашкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі