четвер, 30 жовтня 2008 20:04

Едуард Король віддасть частину улову лікарні

40-річний підприємець Едуард Король виловлює рибу зі свого ставка у Валяві Городищенського району. Там водиться короп, товстолобик, сом, білий амур. Рибу ловлять, щоб зимою не задихнулася під кригою.

Із довколишніх сіл люди приїздять до ставу і замовляють свіжу рибу на весілля, купують на засол і домашні консерви. Частину улову підприємець безплатно віддасть районній лікарні.

— Ставок узяв в оренду вісім років тому. В ньому 10 років не було води, — розповідає Едуард. — Замулило грязюкою й брудом, які зносили талі води із полів. Я найняв екскаватора, вичерпав  4 тисячі кубометрів ґрунту. Розчистили шість джерел. Збудував нову дамбу, зробив канали відводу. На ставок витратив 16 тисяч доларів.

70% малька запускають навесні і 30% — восени.

— Не розумію бізнесменів, які не пускають до своїх ставків місцевих жителів, — розводить руками Едуард Король. — Мені приємно, що ставок став улюбленим місцем відпочинку. Приїздять рибалки навіть із Києва. Квиток на риболовлю коштує 20 грн. Сільські діти ловлять рибу і купаються безплатно. Коли вони бовтаються, вода збагачується киснем. Хто літом забороняв купатися — у тих риба задихнулася.

Зараз ви читаєте новину «Едуард Король віддасть частину улову лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі