вівторок, 29 квітня 2008 16:02

Дощова вода стікає у 18 квартир

— Нас вже два роки затоплює. За день можемо по 3–4 рази міняти відра, — бідкається мешканка з 13-ї квартири Олена Рогова, 61 рік. — Нещодавно дощило, то до цих пір стіни мокрі, а барометр показує 90 відсотків вологості в квартирі.

Через несправний дах п"ятиповерхівки на вул. Пролетарська, 12 дощова вода стікає у 18 квартир.

— На кухні, в коридорі та в одній із кімнат немає світла. Під час дощу боїмось торкатися стін. Там же проводка, ще вбити може, — ділиться жінка. — Куди вже не зверталися — кажуть, немає грошей.

5-поверховий будинок на 90 квартир зведений у 1970 роках і належить підприємству "Рубін". Там людям сказали, що гроші йдуть на зарплату працівникам, а на ремонт — немає.

Технічний поверх Олена Рогова встелила клейонкою.

— Коли дощ, то через кожні 3-4 години з ганчіркою та відрами вибираємо воду. За день їх до 10 набирається, — зауважує Оленин чоловік 61-річний Володимир. Згадує, що кілька років тому дружина ногу зламала, як злазила з повним відром води з горища. Два місяці в гіпсі була.

— Живу наче на вокзалі. Усі речі збираю в один куток та накриваю клейонкою, щоб не намокли. Через надмірну вологість у квартирі три дні лежала з температурою, — зітхає мешканка 30-ї квартири 64-річна Раїса Стрункіна.

Перший заступник міського голови 55-річний Володимир Віблий зазначає: "Рубін" нині банкрутує. Директор пообіцяв підрахувати, скільки треба коштів на ремонт даху. За попередніми підрахунками, близько 60–80 тис. грн.

За словами директора 45-річного Олександра Жичина, він запропонував мешканцям зібрати необхідну для ремонту суму:

— Ці гроші ми врахуємо в квартплату. Але потрібне письмове затвердження, хто скільки здав.

Зараз ви читаєте новину «Дощова вода стікає у 18 квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі