четвер, 20 листопада 2008 17:26

"Долар росте, а ціна на молоко стоїть на місці"

"Передплачую "Газету по-українськи" вже два роки. Тепер ви почали випускати "Регіони-Черкаси", за що вам дуже вдячний. У вашій газеті N196-197 кореспондент Любов Карнарук пише про здавачів молока із села Макіївки Смілянського району. Їм Кам"янський молокозавод платить дві гривні 10 копійок за літр молока. Там навіть у село приїздять п"ять молоковозів і кожен дає свою ціну.

А в нас у Драбівському районі в селі Великий Хутір теж їздить п"ять молоковозів, але всі платять одну гривню 30 копійок і ні копійки більше. Різниця у 80 копійок. І нам хуторянам стає гірко, бо виходить, що в Смілянському районі корови "золоті", а в нас "дерев"яні". А область то одна — Черкаська.

Такий простий приклад: беру в магазині сильногазовану питну воду місткістю 1,5 літра за дві гривні 40 копійок. І маємо один літр простої води, заправленої газом по 1 гривні 60 копійок. А молоко в нас купують по 1 гривні 30 копійок. Питається, що легше: накачати води із свердловини, додати газу чи надоїти літр молока? А як воно нам дається? Ціни на все ростуть. Долар росте, а ціна на молоко стоїть на місці. Мабуть, такого нема в жодній країні світу".

Іван Жук, с. Великий Хутір Драбівського району

Зараз ви читаєте новину «"Долар росте, а ціна на молоко стоїть на місці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі