четвер, 03 січня 2008 18:44

До Черкас привезли надчутливий томограф

На базі обласної лікарні 28 грудня відкрили приватний діагностичний центр "Скен Лайф". Тут на магнітно-резонансному томографі обстежуватимуть хворих.

— В області досі не було такого прилада, — каже головний лікар обласної лікарні 55-річний Валерій Черняк. — Хворі раніше їздили до Києва, чекали по два місяці в черзі.

На відкриття центру і придбання томографа китайського виробництва витратили 5 млн грн. За день тут зможуть приймати 25 осіб. Ціну обстеження поки що не встановили. Імовірно, близько 400–450 грн.

На томографі обстежуватимуть при онкологічних, неврологічних, нейро-травматологічних захворюваннях, ЛОР-патологіях.

Минулого тижня нове обладнання з"явилося й в обласному онкодиспансері. За кошти Міністерства з надзвичайних ситуацій придбали новий ультразвуковий апарат.

— Це дуже достовірний апарат. Дає змогу побачити найменші відхилення від норми в організмі, — показує прилад головний лікар онкодиспансеру 46-річний Віктор Парамонов. За дверима майже 30 хворих чекають у черзі. — Його поставимо в стаціонарі. А звідти один перенесемо в поліклініку, щоб розвантажити черги.

У дитячій онкогематології встановили сепаратор для переливання крові, що відділяє  тромбоцити. Вони потрібні дітям, які переносять хіміотерапію. Досі відділення брало тромбоцити на станції переливання крові. На це витрачали багато часу.

Зараз ви читаєте новину «До Черкас привезли надчутливий томограф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі